Omega-3'ün ne faydası var?
Omega-3 ihtiyacı anne karnında başlar, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık boyunca devam eder.
DUVAR - Doymamış yağ asitleri içeren omega-3, vücut tarafından üretilemez ve dışarıdan alınması gerekir. Omega-3 ihtiyacı anne karnında başlar, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık boyunca devam eder.
Somon, uskumru, ringa ve ton gibi yağlı balıklarda bolca bulunan omega-3 ayrıca keten tohumu, ceviz, semizotu, Adaçayı yağı, kuru fasulye, nohut gibi gıdalarda da yer alır.
Omega-3 bakımından yetersiz kalmak saç ve cilt kuruluğu, egzama benzeri alerjiler, kepek, göz kuruluğu ve dikkat eksikliği başta olmak üzere birçok soruna davetiye çıkarabiliyor. Omega 3’ün en çok bilinen faydası ise kötü kolesterol olarak bilinen “LDL kolesterolü” düşürmesi ve iyi kolesterolü “HDL” yükseltmesi...
Eklem iltihabı ağrıları yaşıyanlara da omega 3'ün fayda sağladığı biliniyor. Ancak, yetersiz omega 3’ün kalp ve damar hastalıkları gibi daha ciddi problemlere neden olduğunu unutmamak gerekiyor.