Çiğ fındığın faydaları
Fındığın yararları herkes tarafından biliniyor ancak fındığı kavurmak içindeki antioksidanları öldürüyor. İşte çiğ fındığın faydaları...
DUVAR - Türkiye bir fındık cenneti üstelik fındığın yararları herkes tarafından biliniyor. Ancak fındığı kavurmak içindeki antioksidanları öldürüyor. Kavrulmamış fındıkların, kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içerdiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz 'çiğ' fındığın faydalarını sıraladı...
Fındık yağı E vitamini içeriyor ve bu vitamin kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyerek anemi riskini azaltıyor. Ayrıca fındık ateş, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların oluşma riskini azaltmaya yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Diyabet hastaları günlük diyetlerinde düzenli olarak fındık tükettiğinde glukoz intoleransında iyileştirme görülüyor ve diyabet riskini düşürmeye destek sağlıyor.
Fındıkta, beyin sağlığını besleyecek bazı bileşikler bulunuyor. Fındık aynı zamanda aminoasitler bakımından da zengin olduğundan zihinsel ve psikolojik olarak kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor.