Balığın faydasını 6 yolla artırın
Balığın vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. İşte balığın faydasını yükseltecek 6 öneri...
DUVAR - Balığın vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balığın sağlık etkisini artırmak için bazı noktalar önemli. İşte balığın faydasını yükseltecek 6 öneri...
Balığı kızartıldığında ağırlığının yarısı kadar yağ çeker, besin değerini kaybeder. Ayrıca kalori miktarı artar. Izgara yapmak, fırınlamak veya sebzelerle birlikte buharda pişirmek besin değerlerini korumasını sağlayacaktır.
Balıkta C vitamini çok az olduğu için balığın yanında yeşil salata tüketmeye özen gösterin. Bol limonlu bir yeşil salata balıktaki C vitamini açığını da kapatan çok iyi bir seçim olacaktır.
Balık sayesinde hem kalbinizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yükselen kolesterolle çaba sarf etmeden başa çıkabildiğiniz balığı haftada 2 kez yemeye çalışın. Çünkü vücut kış aylarında daha fazla A, B1, B2 ve D vitaminlerine ihtiyaç duyuyor. Düzenli balık tüketimi ile bunları karşılayabilirsiniz. Çocuklarınızı da hem bağışıklıklarını güçlendirmek hem de fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için balık yemeye teşvik edin.