İşçiler öğle yemeğinde ne yer?
Dünyada işçiler öğle yemeğinde ne yiyor? Yemek molaları ne kadar?
ABD
DUVAR - ABD'de işçiler diğer ülkelerdekilerden daha kısa süreli öğle molası kullanıyor. 2016'da yapılan bir ankette, çalışanların yüzde 51'inin 15-30 dakika yemek molası aldığı görüldü. 45 dakikadan fazla yemek molası alanların oranı ABD'de yüzde 3 iken Fransa'da yüzde 43 oranında.
UGANDA
Uganda'da sokakta satılan yemekler de ucuz ve lezzetli bir alternatif olabiliyor. Ekmek arası soğan, domates ve yumurta kavurması bunlardan biri.
FRANSA
Fransa uzun öğle yemekleriyle biliniyor. Anketler Fransızların yüzde 43'ünün 45 dakikadan fazla yemek molası aldığını, yüzde 72'nin ise haftada en az bir kere restoranda yemek yediğini gösteriyor.
BREZİLYA
Sao Paulo'da çoğu insan için öğle yemeği ana yemektir. İşyerleri genellikle çalışanlarına yemek fişleri dağıtır; işçiler bunlarla dışarıda yemeğe çıkıyor. İş saatleri genellikle 9-7 gibi uzun saatler olduğundan işyerinin dışına çıkıp yemek cazip geliyor.