Kanser düşmanı besinler
Dünyada her yıl 8 milyon insanın hayatını kaybettiği kanserden korunmada doğru ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapan uzmanlar, bazı besinlere sofralarda daha fazla yer vermek, bazılarını ise tüketmemek gerektiğini söylüyor. İşte daha çok tüketmeniz gereken o besinler...
DUVAR - Dünyada her yıl 8 milyon insanın hayatını kaybettiği kanserden korunmada doğru ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapan uzmanlar, bazı besinlere sofralarda daha fazla yer vermek, bazılarını ise tüketmemek gerektiğini söylüyor. İşte daha çok tüketmeniz gereken o besinler...
Zeytinyağı
Ülkemizde de vazgeçilmezlerden olan zeytinyağı, yüksek miktarda tekli doymamış yağ asitleri ve yararlı bileşikler içermektedir. Bu içeriklerin kansere karşı koruyucu etki yaptığı düşünülmektedir. Günlük beslenmede mümkün olduğunca zeytinyağına yer ayrılmalıdır.
Domates
Domatesin içinde likopen pigmenti bulunmaktadır. Likopen adı verilen bu pigment kanser hücrelerinin büyümesini önlemesiyle bilinir. Özellikle rahim ağzı kanserine karşı koruyucu etki gösteren domatese özellikle yaz aylarında daha fazla yer verilmeli.
Somon, uskumru, sardalya
Somon, uskumru ve sardalya gibi yüksek omega 3 içeriğine sahip balıklar, hücrelerin korunmasında etkilidir. Birçok çalışma meme, prostat ve bağırsak kanserlerinde koruyucu etki gösterdiğini göstermektedir.