Bunları buzdolabına koymayın...
Gıda ürünlerini ne kadar doğru saklıyor, koruyoruz? İşte buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler...
DUVAR - Tehlikeli, zararlı bakteriler mutfağımızın her tarafında dolaşıyor. Peki biz gıdaları doğru şekilde saklıyor muyuz? İşte ABD Tarım Bakanlığı'nın araştırmasına göre dolaba konulmaması gereken yiyecekler....
Tereyağ
Listede tereyağını görmek ilk başta şaşırtıyor. Ama tereyağının pastörize ve tuzlu bir ürün olduğunu hatırlayınca da bu durum mantıklı geliyor. Eğer çok sıcak bir yerde yaşamıyorsanız tereyağını kapalı bir şekilde doğrudan güneş almayan bir yerde tutmak yeterli.
Yumurta
Yumurtayı eğer soğutucudan aldıysanız buzdolabında tutmaya devam etmeniz öneriliyor ama mesela bakkalınızın dışarıdaki tezgahından aldıysanız ve en azından serbest gezen tavuğun taze yumurtasıysa yaklaşık bir hafta oda sıcaklığında tutabilirsiniz.
Çikolatalı Fındık Kreması
Ekmeğe sürülerek yenilen bu tür ürünlerin, kabında tersi yazsa da dolaba konması pek tavsiye edilmiyor. Sonuçta bu kremaları lezzetli yapan şey taşlaşmış olmaları değil, sürülebiliyor olmaları!