Dondurucuya koymamanız gereken besinler
Besinlerin soğutularak uzun bir süre bozulmadan saklanmasını sağlamak amacıyla kullanılan dondurucular bazen hayat kurtarıcı olabiliyor; ancak her şeyi dondurucuya atmak iyi bir fikir değildir. Bazı gıdalar dondurucudan çıktıktan sonra eski formlarını ve tatlarını kaybeder. İşte dondurucuya koymamanız gerekenler...
DUVAR - Besinlerin soğutularak uzun bir süre bozulmadan saklanmasını sağlamak amacıyla kullanılan dondurucular bazen hayat kurtarıcı olabiliyor; ancak her şeyi dondurucuya atmak iyi bir fikir değildir. Bazı gıdalar dondurucudan çıktıktan sonra eski formlarını ve tatlarını kaybeder. İşte dondurucuya koymamanız gerekenler...
Yumurta
Yumurtalar dondurucuya girdiğinde genişleyerek, kabuğu çatlar ve bakteriler içine girer. Soslar ve şekerli krema da yumurta ile yapıldığından dondurucudan çıkarıldığında sert ve lastik gibi olabilir.
Bazı meyve ve sebzeler
İçinde yüksek miktarda su olan besinler dondurucudan çıkarıldıktan sonra gevşek ve cıvık olur. Muhtemelen sonrasında da lezzet ve kokusunda da bir değişiklik meydana gelecektir. Marul, salatalık, lahana ve karpuz buzdolabında saklanmalı. Domates dondurulabilir ama sonrasında sadece yemek yapmak için kullanılmalıdır.
Baharatlar
Dondurucu baharatların raf ömrünü uzatmaz, tat ve aromalarında büyük değişikliğe sebep olur. Sarımsak, biber ve imitasyon vanilya acı olur. Soğan ve kırmızı biberin lezzeti değişir. Köri ise küflü bir aromaya sahip olur.