İl il kahvaltı rehberi
İzmir kahvaltıları da mutfağı kadar zengindir. Çıtır gevrek, susam yağıyla hazırlanan ve haşlanmış yumurtayla yenen boyoz İzmir kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Domates-biber ve İzmir tulumu ile hazırlanan kumru ve yağda kızartılmış hamur olan keçibacağı da İzmir'in kahvaltı tercihlerindendir.
İzmir
DUVAR - İzmir kahvaltıları da mutfağı kadar zengindir. Çıtır gevrek, susam yağıyla hazırlanan ve haşlanmış yumurtayla yenen boyoz İzmir kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Domates-biber ve İzmir tulumu ile hazırlanan kumru ve yağda kızartılmış hamur olan keçibacağı da İzmir'in kahvaltı tercihlerindendir.
Van
Gaziantep
Gaziantep'in en sevilen kahvaltısı beyran çorbasıdır. Şehrin merkezindeki beyrancılar, güne erken başlayanların uğrak yerlerindendir. Katmer, nohut dürümü, maş piyazı, lolaz, taze Antep peynirli semsek, ciğer dürüm, yumurta piyazı, muhammara da Gaziantep kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir.
Diyarbakır
Diyarbakırlılar genellikle tabla ciğercilerinde kahvaltı yapar. Ayrıca bir kahvaltı sofrasında klasiklerin yanına soğuk güveç, turşu, közde patlıcan, biber domates ve patates kızartması, tüm bunlara ilaveten de koyun yoğurdu eklenir.