Günlük hayattaki radyasyon kaynakları
Günlük hayatımızın vazgeçilmezi elektronik aletler çevremize radyasyon yayıyor. Gerek çalışma prensibi gerekse ortaya çıkardıkları radyasyon bizi tehdit etse de bu enerjinin çok düşük düzeyde olduğunu savunanlar da var. Özellikle cep telefonlarının yaydığı radyasyonun tehlikeli olduğu düşüncesi yaygın. İşte günlük hayattaki radyasyon kaynakları;
DUVAR - Günlük hayatımızın vazgeçilmezi elektronik aletler çevremize radyasyon yayıyor. Gerek çalışma prensibi gerekse ortaya çıkardıkları radyasyon bizi tehdit etse de bu enerjinin çok düşük düzeyde olduğunu savunanlar da var. Özellikle cep telefonlarının yaydığı radyasyonun tehlikeli olduğu düşüncesi yaygın. İşte günlük hayattaki radyasyon kaynakları;
1. Cep telefonları
ABD Kanser Topluluğu cep telefonları beyin tümörü baş bölgesinde diğer tümörlerin gelişme riskini artırabildiğini söylüyor. Radyasyonun sağlığa zararını ölçmek için bilim insanları özgül emilim oranı (SAR) değerine bakıyor. SAR değeri ise her cep telefonu modeline göre değişiyor.
2. Wi-Fi
2016'da Endocrin bilim dergisinde yayınlanan bir araştırma, Wi-Fi'dan yayılacak yüksek seviyede radyasyonun hormon dengesini bozabileceğini ve bunun sonucunda kanser ve beyin hastalıklarına davetiye çıkacağını ortaya koydu.
3. Mikrodalga fırın
Amerika Birleşik Devletleri Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre mikrodalga fırınlardan yayılan radyasyon halk sağlığı için yüksek risk oluşturmuyor. Mikrodalganızdan korkmak için sebep arıyorsanız , yemeğinizi neyin içinde ısıttığınıza dikkat edin. Birçok yaralanma mikrodalga fırına konulan ve ufak çaplı bir patlamaya neden olan alüminyum gibi maddelerden kaynaklı.