Kuru baklagillerin 7 faydası
Mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya, bakla gibi kuru baklagillerin sağlığımıza faydaları saymakla bitmiyor. Etten sonra en etkili bitkisel protein kaynaklarından biri olmaları ve lifli yapılarının yanı sıra içerdikleri demir, çinko, magnezyum mineralleri içeriyorlar. İşte baklagillerin 7 faydası...
DUVAR - Mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya, bakla gibi kuru baklagillerin sağlığımıza faydaları saymakla bitmiyor. Etten sonra en etkili bitkisel protein kaynaklarından biri olmaları ve lifli yapılarının yanı sıra içerdikleri demir, çinko, magnezyum mineralleri içeriyorlar. İşte baklagillerin 7 faydası...
Bağışıklık sistemi
Kuru baklagiller içerdikleri demir, magnezyum ile potasyum mineralleri ve antioksidan özellikteki E vitamini sayesinde vücut direncini güçlendiriyor
Kalp
Kolesterol ile doymuş yağ içermemeleri ve çözünebilir diyet lifi içerikleri sayesinde kalp hastalıklarının en önemli risk faktörlerinden olan kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı oluyor.
Kan şekeri
Kuru baklagiller glisemik indeksi düşük besinler oldukları için sindirim sistemi tarafından daha yavaş yıkılıyor. Çünkü içeriklerindeki lif mideyi geç terk ediyor ve bağırsakların glikoz emilim hızını düşürüyor. Bu sayede de kan şekeri hızla yükselmiyor.