7 milyon yıllık Anadolu tarihi 'ayaklanıyor'
Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Kurutlu köyünde devam eden kazılarda çıkarılan ve Anadolu doğa tarihine ışık tutacak 7 milyon yıllık hayvan fosilleri, yeni yapılacak arkeoloji müzesinde yerli ve yabancı ziyaretçilere açılacak.
DUVAR - Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Kurutlu köyünde devam eden kazılarda çıkarılan ve Anadolu doğa tarihine ışık tutacak 7 milyon yıllık hayvan fosilleri, yeni yapılacak arkeoloji müzesinde yerli ve yabancı ziyaretçilere açılacak.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) laboratuvarlarında muhafaza edilen gergedan, maymun, fil, sırtlan, zürafa, primat, at ve kedi kemiklerinin bulunduğu 2 bine yakın fosilin incelenmesi ve ayaklandırma çalışmaları devam ediyor.
Kurutlu Kazı Heyeti Başkanı ve KAEÜ Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman, 2014 yılında yüzey araştırmalarıyla başlanan ve bir yıl sonra Bakanlar Kurulu kararıyla kazıya dönüştürülen çalışmalarda bulunan hayvan fosillerinin Anadolu doğa tarihine ışık tutacağını söyledi.
Kazıların dünya çapında ilgi gördüğünü ifade eden Erkman, yaklaşık 7 milyon yıl öncesi üst miyosen döneme ait kemiklerin Antropoloji Bölümü'ndeki üç ayrı laboratuvarda incelenme, birleştirme ve ayaklandırma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.