Şirince'de 'kıyamet' sessizliği: En son 40 yıl önce böyleydi
Maya takvimine dayanan kıyamet inanışında adı geçtiği iddia edilen ve bu nedenle 2012 yılında adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı tarihi Şirince köyü, korona virüsü salgını nedeniyle adeta 'kıyamet sessizliği' yaşıyor.
DUVAR - Maya takvimine dayanan kıyamet inanışında adı geçtiği iddia edilen ve bu nedenle 2012 yılında adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı tarihi Şirince köyü, korona virüsü salgını nedeniyle adeta 'kıyamet sessizliği' yaşıyor.
Dağların arasında yeşil bir yamaç üzerine kurulan, zeytin ağaçlarının içinde taş sokakları ve cumbalı beyaz evleriyle dikkati çeken ve yeni statüsüyle mahalle olan Şirince köyü, 21 Aralık 2012'de sonlanan Maya takviminde, Fransa'nın Bugarach köyü ile birlikte "kıyametten etkilenmeyecek köy" olduğu iddiasıyla dünyanın ilgi odağı haline geldi.
Geçmişi milattan sonra 5. yüzyıla dayanan ve halen Türkiye'nin en fazla turist çeken köylerinden biri olan Şirince, her yıl 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Özellikle ilkbahar aylarında günlük 4 bin civarında kişinin ziyaret ettiği tarihi köy, Covid-19 salgınından dolayı iki aydır sessizliğe büründü.
Efes Antik Kenti, Meryem Ana ve Kuşadası Limanı'na yakınlığı nedeniyle turizmin önemli duraklarından biri haline gelen beldede sessizliğe alışık olmayan Şirinceliler, tarihi bölgenin yeniden eski günlerine kavuşmasını bekliyor.