Game of Thrones'un yeni devam dizisi belli oldu: 10.000 Ships

Game of Thrones’un devam serisi, "House of the Dragon"ın ardından "10.000 Ships" ile devam edecek. Dizi şu anda HBO Max'te erken geliştirme aşamalarında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık iki yıl önce final yapan Game of Thrones’un (Taht Oyunları) devam serisi, Game of Thrones’tan 300 yıl öncesini, Targaryen Hanedanı’nın hikâyesini anlatacak olan "House of the Dragon" dizisinin sonrasında "10.000 Ships" dizisi ile devam edecek. Dizinin senaryosu The Mist ve Person of Interest gibi dizilerin de yapımcılığını üstlenen Amanda Segel'a teslim edildi.

Ntv'nin Deadline'dan aktardığına göre, "10.000 Ships", Buz ve Ateşin Şarkısı'nın başlamasından yaklaşık 1000 yıl öncesini anlatacak. Dizinin, Prenses Nymeria’nın hikâyesini ve nehrin gururlu prensleri ile eski Valyria’nın ejderha lordları arasındaki son ölümcül savaşı konu alması bekleniyor.

Şu anda projeye bağlı bir yazar veya ekip üyesinin olmadığı dizi, HBO Max'te erken geliştirme aşamalarında. HBO Max dizi için yorum yapmayı reddetti. "10.000 Ships" dizisi dışında Game of Thrones'un devam serisi hakkına bilinen projeler şöyle:

HOUSE OF THE DRAGON

House of the Dragon, Game of Thrones'un ilk devam dizisi olacak. Bu baharda sete giren dizi, 2022'de izleyicilerle buluşacak. Ekim 2019'da HBO'dan 10 bölümlük sipariş alan dizi, George R.R. Martin'in 'Ateş ve Kan' adlı kitabına dayanıyor ve Game of Thrones olaylarından 300 yıl öncesinde geçiyor. 

TALES OF DUNK AND EGG

Tales of Dunk and Egg, Sör Duncan the Tall'ın (Dunk) maceralarını takip eden George R.R. Martin tarafından yayınlanan bir dizi roman olan 'A Knight of the Seven Kingdoms'a dayanacak. İzleyiciler dizide genç bir Aegon V Targaryen (Egg) görecek. Martin’in 'Buz ve Ateşin Şarkısı' serisinin başlamasından 90 yıl önce geçen öyküsü, Aegon'un Yedi Krallığın Efendisi olarak taç giymesinden ve eski arkadaşı Dunk'ın Kral Muhafızları'nın Lord Komutanı olarak seçilmesinden önce geliyor.

FLEA BOTTOM

Bu proje, izleyicilere King’s Landing'in en fakir semtinde ikamet eden sıradan insanların yaşamlarına bir bakış sunacak. Lord Davos Seaworth (Liam Cunningham), Dar Deniz'e yelken açmadan önce Flea Bottom'da doğdu ve gecekondudan kaçmak için bir denizci oldu. Sör Duncan the Tall, 16 yaşında Arlan of Pennytree tarafından şövalye olana kadar Flea Bottom'da yaşadı.