Gamze Akkuş İlgezdi: 6 yıl geçti '100 bin Sosyal Konut Projesi' neden bitirilemedi?

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, 2019'da bir buçuk senede bitirileceği sözü verilen ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’ni hatırlatarak, "TOKİ mağdurlarına verilen sosyal konut sözü başka bahara kaldı" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 1,5 yıl içerisinde teslim edileceği sözü verilen '100 Bin Sosyal Konut Projesi'ni Meclis gündemine taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Akkuş İlgezdi, dar gelirli vatandaş için açıklanan projenin İstanbul’da bulunan Tuzla ve Arnavutköy projelerinde de yaklaşık 10 bin konutun teslim edilmediğini belirtti.

Gamze Akkuş İlgezdi, Bakan Kurum'a şu soruları yöneltti:

''2019 yılında açıklanan ve en geç 1,5 yılda bitirileceği söylenen ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’ üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen neden halen bitirilememiştir?

100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında hangi il ve ilçelere kaçar konut yapılması planlanmaktadır?

100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında hangi il- ilçelerde kaçar ev teslim edilmiştir?

100 Bin Sosyal Konut Projesi halen temeli atılmayan kaç proje vardır?

Proje hak sahipleri için 0,49 vade farkı ile 240 ay boyunca yapılacak ödemeler neden 180 ay ve memur maaş artışı zam oranına döndürülmüştür?

Proje başındaki yüzde 1 KDV oranı neden yüzde 10’a yükseltilmiştir?

Tuzla projesinde yaşanan gecikme ile ilgili olarak TOKİ’den yapılan açıklamada 'gecikmelerden kaynaklı maliyet artışları konut fiyatlarına yansıtılmayacak ve vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir' ifadesine aykırı iş ve işlemler neden yapılmıştır?''