Gamze Akkuş İlgezdi: AKP iktidarı için kadının adı yok

2024 yılının ilk 7 ayında 225 kadın cinayeti gerçekleştiğini belirten CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, "AKP iktidarı için kadının adı, kadının kıymeti yok bu acı gerçek apaçık ortada" ifadesini kullandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Anıt Sayaç verilerini değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “2013-2023 yılları arasında en az 3 bin 969 kadın cinayete kurban gitti. 3 bin 969 bir sayı değil, can, anne, kardeş, kadın! Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkan AKP iktidarının eseri yaşanan bu acı tablo. İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için ne kadar önemli olduğunu yaşanan kadın cinayetlerindeki artışla görebiliyoruz. Neredeyse her gün kadın cinayetleri ile yüreğimiz yanarken AKP iktidarı ne yapıyor, 6284 sayılı yasayı zayıflatmak için her türlü çalışmayı yapıyor bunlardan biri de koruma kararını ihlal eden erkeklere yönelik verilen hapis cezası için itiraz edilmesi yolunda çalışmalar yapılıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, 2024’ün ilk 6 ayında 16 kadın tedbir kararına rağmen öldürüldü. AKP iktidarı için kadının adı, kadının kıymeti yok bu acı gerçek apaçık ortada.” dedi.

Akkuş İlgezdi, "Erkek hegemonyası yaratan, gerekli koruma tedbirleri ve denetimleri yapmayan, ‘kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı’ olduğunu belirten AKP iktidarının yarattığı yeni Türkiye’de veriler bize kadınlar en çok evlerinde öldürüldüğünü gösteriyor" dedi.