Gamze Akkuş İlgezdi: Gençlerimizin mezuniyet sevincine gölge düşürdüler

Gebze'de bir lisede elbise giyen öğrencilerin mezuniyet törenine alınmamasına tepki gösteren Gamze Akkuş İlgezdi, "Gençlerimizin mezuniyet sevincine gölge düşürdüler" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin kıyafetleri yüzünden mezuniyet törenine alınmamasına sert tepki gösteren CHP Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “Gençlerimizin mezuniyet sevincine gölge düşürdüler. Çağ dışı zihniyet mezuniyet töreni için gelen öğrencileri nazi subayları gibi kapıda denetleyerek, şort, etek ve kolsuz gömlek giyen öğrencileri mezuniyete almadı” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, okullarını başarı ile tamamlamış öğrencilerimiz mezuniyet sevincini kursaklarında bırakan zihniyetin eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmasının çok acı olduğunu belirterek, “Bunun sorumlusu, yıllardır gerici zihniyetlerini okullara, okul yönetimlerine ve öğretmenlere dayatan iktidardır” açıklamasını yaptı.

CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi şunları kaydetti:

“Üstelik bu garabet günler öncesinden başlamış. Aldığımız bilgiye göre okul yönetimi mezuniyet kıyafetlerini törenden önce görmek istemiş, kıyafetlerine onay çıkan öğrencilerin programa dahil edileceği, uygun bulunmayanların törene alınmayacağı tehdidinde bulunulmuş.

Bu olayların sorumluları öğrencileri ayrıştırmak ve kendi karanlık zihniyetlerini onaylatmak için harcadıkları çabayı öğrencilerin eğitim ve öğretimdeki başarılarına harcasalar vatana millete hayırlı bir iş yaparlardı. Derslerin sona erdiği, okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılmanın burukluğu ile, mezun olmanın mutluluğunu bir arada yaşayan öğrencileri kıyafetleri yüzünden mezuniyet törenine almayan baskıcı zihniyet ve azmettiricisi AKP yaşananlardan çok memnun olmuştur!

Bu karanlık zihniyeti kınıyorum. Velilerin ve öğrencilerin tepkileri sonrası Milli Eğitim Müdürünün olaya müdahalesi ile tüm öğrenciler mezuniyet törenine alındılar da, öğrenciler daha çok üzülmediler.

100 yıllık köklü eğitim sistemimizi sadece bilimsel değil biçimsel olarak da dejenere ettiniz. Türkiye’nin, gençlerimizin, çocuklarımızın aydınlık yarınlarından elinizi çekin. Karanlık zihniyetinize izin vermeyeceğiz”