Gamze Akkuş İlgezdi: Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi yaptı

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "2023 yılı Adalet İstatistikleri tek adam rejiminin Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdiğini apaçık ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2015-2023 yılı Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Adalet İstatistikleri 2023 yılı raporunda yer alan verilerde çocuklara yönelik artan suçlara ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, “2023 yılı Adalet İstatistikleri tek adam rejiminin Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdiğini apaçık ortaya koyuyor” ifadesini kullandı.

Gamze Akkuş İlgezdi, “Adalet İstatistikleri 2023 yılı raporunda yer alan verileri incelediğimizde korkunç bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Toplum olarak yüreklerimizde acı bir çığlık var, her yeni güne kötü bir haberle başlıyoruz ve bu kötü günler her geçen gün artıyor. 2015 ve 2023 yılları arasında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosyaları ikiye katlanmış durumda. Suç oranı ve bireysel silahlanma her geçen yıl artmakta, çanlar kimin için çalıyor? Tehlikeli bir topluma dönüştük, neredeyse her gün bir kadın sokak ortasında canice öldürülüyor, bir çocuğumuz cinsel istismara maruz kalıyor, mutsuz, umutsuz bir topluma dönüştük bunun en somut kanıtı da veriler. 2015 yılından bu yana en çok artan suçların birinci sırasında uyuşturucu kullanımı, ikinici sırada dolandırıcılık ve üçüncü sırada çocuklara yönelik cinsel istismar yer alıyor. Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdi, toplumsal bir çürümeyle karşı karşıyayız” dedi.