Gamze Taşcıer: Emek krizde Bakan turistik gezide

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "Emek krizde, ülkenin itibarı yerlerde ama görülüyor ki emeğin sorunlarına yabancı olan Bakan turistik gezide" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Cenevre’de devam eden Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın insan onuruna yaraşır iş ekseninde çalışma hayatı için yenilenmiş bir toplumsal sözleşme gündemiyle toplandığını anımsatan Taşcıer, konferansta, Türkiye’nin Örgütlenme ve Toplu Pazarlık Haklarına ilişkin 98 sayılı ILO Sözleşmesine aykırı hak ihlalleri nedeniyle “çift dipnot” listesine alındığını ve savunma yapacağını söyledi. Türkiye’nin 2013’ten sonra bir kez daha ciddi boyuta ulaşan sendikal hak ihlalleri nedeniyle savunma yapmaya çağrılmasının büyük bir utanç kaynağı olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, “Bu durum, mevcut hükümetin emek dünyasına bakış açısını ortaya koyan, işçi haklarına ve uluslararası yükümlülüklere olan kayıtsızlığının ve ihmalkarlığının açık bir göstergesidir. Ülkemizde milyonlarca emekçi güvencesiz çalışma koşullarında düşük ücretlerle sefalet içinde yaşamaya mahkûm edilmişken, Konferansa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sosyal medyasından gülücükler paylaşıyor. Emek krizde, ülkenin itibarı yerlerde ama görülüyor ki emeğin sorunlarına yabancı olan Bakan turistik gezide” diye konuştu.

Etiketler gamze taşcıer chp