Gantz, Netanyahu'ya rest çekti: Hükümetten çekiliriz

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz, Gazze'yle ilgili önerileri kabul edilmezse hükümetten çekileceklerini açıkladı. Netanyahu ise Gantz'ın taleplerine kapıyı kapattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki saldırılar sonrasına ilişkin 8 Haziran'a kadar bir planı onaylamaması halinde partisinin hükümetten çekileceği tehdidinde bulundu. Netahyahu ise Gantz'ın şartlarının "İsrail’in yenilgisi anlamına geldiğini" söyleyerek talepleri reddetti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre basın toplantısı düzenleyen İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz, Başbakan Netanyahu'nun Gazze saldırılarındaki tutumunu eleştirdi.

Netanyahu'ya seslenen Gantz, "İsrailli esirlerin geri getirilmesi", "Gazze'deki Hamas yönetiminin devrilerek buranın askerden arındırılması", "Gazze'de ortak bir ABD, Avrupa, Arap ve Filistin yönetiminin kurulması", "tahliye edilen kuzeydeki İsraillilerin evlerine geri getirilmesi" ve "Suudi Arabistan ile normalleşmenin desteklenmesi" taleplerinde bulundu.

Gantz, Gazze'nin İsrail saldırıları sonrasındaki idaresine ilişkin bir planın 8 Haziran'a kadar onaylanmaması halinde liderliğini yaptığı Ulusal Birlik Partisi"nin hükümetten çekileceğini söyledi.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gantz'a yanıt veren Netanyahu, Gantz’ın sunduğu şartların "İsrail’in yenilgisi anlamına geldiğini" savundu.

Netanyahu, Gantz’ın önerilerinin İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sona ermesi, İsrail’in yenilgisi, esirlerin çoğunun terk edilmesi ve “Hamas’ın sağlam kalması ve bir Filistin Devleti'nin kurulması” anlamlarına geldiğini ileri sürdü.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)