Garfield'ın yaratıcısı Jim Davis: Kediler tıpkı bizim gibi tembel, bencil ve aç
Garfield’in yaratıcısı Davis, "Dışarıdan bakıldığında kendi kişiliğine benzeyen bir kedi yaratmak istedim: Tembel, bencil ve aç" dedi.
DUVAR - Karikatürist Jim Davis tarafından 1978 yılında yaratılan pazartesileri sevmeyen ama lazanyayı seven, tembel, şişman ve alaycı ev kedisi Garfield, yeni maceralarıyla beyazperdede seyirci ile buluşmak için gün sayıyor.
Garfield’in dağınık sokak kedisi babası Vic’in beklenmedik bir şekilde ortaya çıkışıyla yaşanacak maceraları konu alan yeni "Garfield" filmini Garfield’in ilk animasyon beyaz perde macerasının da yönetmenliğini üstlenen Mark Dindal yönetiyor. Filmi yaratırken ve hikayeyi komediye dönüştürürken Dindal ve yardımcı senarist Dave Reynolds yeniden bir araya geliyor.
Vizyon öncesi Garfield hakkında açıklamalarda bulunan Garfield’in yaratıcısı Jim Davis ve filmin yapım ekibi, bu tembel ve alaycı kedinin nasıl ortaya çıktığını ve yeni filmde seyirciyi nelerin beklediğini anlattı.
'GARFIELD, KEDİ KOSTÜMÜ GİYMİŞ BİR İNSAN'
Davis, karakteri o dönemde çizgi roman sayfalarını yöneten birçok köpekle tezat oluşturması için yarattığını söyledi.
Davis, Garfield'ın ortaya çıkış hikayesini şöyle anlattı: “Çok iyi iş çıkaran pek çok köpek gördüm - Snoopy, Marmaduke, Fred Basset… Ama o zamanlar hiç kedi yoktu. Ortalama 25 kedinin olduğu bir çiftlikte büyüdüm ve bu yüzden kedileri tanıyor ve seviyordum. Köpekler bu kadar iyiyse belki ben de bir kedi kullanabilirim diye düşündüm. Kediler biraz mesafelidir- köpeğinizin nerede durduğunu bilirsiniz ama kediler mesafelidir. Bu nedenle, kedilere insan düşünceleri ve duyguları atfetmek doğaldır. Garfield aslında kedi kostümü giymiş bir insan."
"Okuyucuya bir ayna tutuyorum ve mizahi bir dokunuşla onlara kendilerini gösteriyorum" diyen Davis, "Aşırı yemek yediğimiz, egzersiz yapmadığımız ve fazla uyuduğumuz için vicdan azabı duyuyoruz. Garfield tüm bunların tadını çıkararak vicdan azabımızı hafifletiyor" ifadesini kullandı.
Davis, karakter tasarımı da dahil olmak üzere, çizgi romanın her yönünün bunun etrafında şekillendiğini söyledi: "Dışarıdan bakıldığında kendi kişiliğine benzeyen bir kedi yaratmak istedim: Tembel, bencil ve aç."