'Gastronomi Günlükleri: Tuzla' başladı

Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm’in öncülüğünde düzenlenen 'Gastronomi Günlükleri: Tuzla' başladı.

'Gastronomi Günlükleri: Tuzla' başladı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tuzla Sahil Tören Alanı'nda düzenlenen Gastronomi Günlükleri’nde katılımcılar, İstanbul’un dört bir yanından gelen lezzetler, yerel üreticiler, atölye çalışmaları, paneller ve söyleşilerle dolu bir gastronomi yolculuğuna çıktı. Etkinlikte ayrıca, geleneksel tariflerin yanı sıra sıfır atık mutfak felsefesi, yenilikçi kolektif üretim modelleri gibi sürdürülebilir gastronomi konuları masaya yatırıldı.

Yıl boyunca İstanbul’un farklı ilçelerinde sürecek yolculuk kapsamında Tuzla’da, “Sözlü Tarih: Rumelililer; Bir Kültürün Sofrada Kalan İzleri”, “Doğallığın İzinde: Aydınlık Köyü Kara Mara Yoğurdu ve Geleneksel Üreticiler”, “Sözlü Tarih: Manavlar ve Bir Kültürün Sofrada Kalan İzleri” gibi çeşitli panel ve söyleşiler düzenlendi.

Başkan Eren Ali Bingöl, açılış konuşmasında Tuzla’nın medeniyetlere ev sahipliği yapan tarihi bir bölge olduğunu vurgulayarak, “Tuzla, İstanbul’un başladığı noktadır. Yüzyıllardır verimi, bereketi ve çalışkan insanlarıyla İstanbul’a ve ülkemize değer katmıştır. Şimdi, gastronomi turizmi ile de adından söz ettirecek bir şehir haline geliyor” dedi.

Etiketler tuzla gastronomi