Gaz tasarrufu sağlayacak makarna tarifi
İtalya’da enerji krizi nedeniyle tasarruf tavsiyeleri daha sık gündeme gelirken, Nobel fizik ödüllü Profesör Giorgio Parisi 'doğalgaz tasarruflu' makarna tarifi verdi.
DUVAR - İtalya’da enerji krizine yönelik hükümetin yeni tedbir kararları beklenirken gündelik hayatta tasarruf tavsiyeleri de gittikçe daha sık gündeme geliyor. Nobel fizik ödüllü Profesör Giorgio Parisi de gazdan tasarruf edilerek nasıl makarna pişirilebileceğine dair bir tarif paylaştı.
2021’de Nobel alan fizik profesörü Parisi, Facebook’ta paylaştığı makarna tarifiyle büyük etkileşim aldı ve haberlere konu oldu.
BBC Türkçe'nin Roma muhabiri Övgü Pınar'ın haberine göre, Parisi’nin bir başkasından alıntıyla paylaştığı formülde su kaynadıktan sonra makarna içine atılıp iki dakika pişiriliyor, ardından ocak kapatılıyor. Tencerenin kapağı kapalı olarak makarna ateşsiz pişmeye bırakılıyor.
İtalyanların ulusal yemeklerinden makarna için yaygın olarak kullanılan pişirme yönteminde ise makarna kaynar suya atıldıktan sonra pakette yazan süre kadar ateş üstünde pişiriliyor.
Bu süre kuru makarnalar için genellikle 10 dakika civarı oluyor. Parisi’nin paylaştığı yöntemle 8 dakikalık pişirme süresi boyunca gazdan tasarruf edileceği belirtiliyor.