Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür'e Şeffaflık Ödülü

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından verilen şeffaflık ödüllerini 2020 yılında Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür, Türk Tabipleri Birliği (TBB) ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazandı. Derneğin yönetim kurulu başkanı Oya Özaslan ödül kazananlara teşekkür etti ve ödüllerin umut verdiğini ifade etti.

Bahadır Özgür
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye şubesi, 2020 yılı şeffaflık ödüllerini 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü kapsamında açıkladı. 2020 Şeffaflık Ödülü'nü medya alanında Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür, kurumsal alanda Türk Tabipleri Birliği (TBB) ve 2020 Şeffaflık Özel Ödülü'nü ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazandı.

Dernek, ödül kazananlara ilişkin bir açıklama da yayınlandı. Açıklamada Özgür'ün kazandığı ödülle ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Medya kategorisinde ödüle araştırmacı gazeteci Bahadır Özgür değer görülmüştür. Kayırmacı ilişkileri ve yolsuzluğun belirlediği güç ağlarını kuramsal düzeyde irdeleyen ve kamu kaynaklarının özel çıkarlara nasıl sunulduğunu somut bir şekilde ortaya koyan değerli çalışmaları ile Özgür, yolsuzluktan beslenen eşitsizliği görünür kılmaktadır. Bahadır Özgür, yolsuzlukla mücadelenin önemli bir yer tuttuğu araştırmacı gazetecilik geleneğinin her şeye karşın sürdüğünü göstermektedir."

'ŞEFFAFLIK TALEP EDİYORUZ'

Derneğin TTB'ye verdiği ödül için şu açıklama yapıldı:

"Küresel salgın, şeffaflığın yaşamsal önemini çarpıcı bir biçimde ortaya koymuştur. Süreç yalnızca salgın verilerinin değil, karar alma süreçlerinin de şeffaf olmasının toplum adına ne kadar büyük bir kazanım olduğunu göstermiştir. Türk Tabipleri Birliği sahada halk sağlığı, kamuoyu önünde de şeffaflık ve veriye dayalı katılımcı karar alma mekanizmaları için gurur verici bir mücadele yürüterek sivil toplum örgütlerinin demokrasi adına ne kadar vazgeçilmez olduğunu tekrar göstermiştir. Kurumsal kategoride 2020 Şeffaflık Ödülünü Türk Tabipleri Birliği'ne sunuyor ve tüm sağlık çalışanları ile birlikte bir kez daha şeffaflık talep ediyoruz."

'YAVAŞ KAMUYA OLAN UMUTLARI YEŞERTİYOR'

Şeffaflık Özel Ödülünü kazanan Mansur Yavaş için de şu mesaj paylaşıldı:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şeffaflığın sağladığı sosyal hesap verebilirlik ve erişilebilir karar alma anlayışı ile örnek bir yönetim sergilemektedir. Başkentin yönetiminde şeffaflığın ve katılımcılığın evrensel ölçütlerde uygulanıyor olması, yereldeki güçlü demokrasi deneyimini yeni kuşaklara aktarmakta ve yurttaşların kamu kurumlarına ve idari süreçlere güvenini yeşertmektedir. 2020 Şeffaflık Özel Ödülünü sayın Mansur Yavaş'a sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."

Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Özarslan da, ödüllerin verilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Özaslan mesajında ödül kazananlara teşekkür etti ve "Şeffaflık Ödülleri insanlık için kara bir yılda hepimize umut veriyor. Daha iyi ve daha temiz bir dünya yaratılması konusunda önemli çalışmalar yapan, yolsuzlukla mücadeleyi yüksek sesle dile getiren kişi kurum ve gazetecilere minnettarız. 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü'nde topluma örnek olan herkes bu mücadelenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

ŞEFFAFLIK ÖDÜLLERİ NEDİR?

Şeffaflık Ödülleri yolsuzluğa karşı mücadeleye dair çalışmaların desteklenmesi, şeffaflık dürüstlük ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerinin yaygınlaştırılması için bireysel ya da kurumsal eylem ve girişimleri desteklemek amacıyla verilmektedir. (HABER MERKEZİ)