Gazeteci Anıl Ergin ve Volkan Nakiboğlu’nun hazırladığı 'Freelance' belgeseli, Avrupa Film Festivallerinde

Uluslararası birçok ödüle değer görülen "Freelance" belgeseli, Avrupa’daki film festivallerinde yolculuğuna devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankaralı gazeteciler Anıl Ergin ve Volkan Nakiboğlu’nun yaptığı, habercilerin yaşadığı zorlukları anlatan ve serbest gazeteciliği çıkış noktası olarak gösteren "Freelance" belgeseli, Avrupa’daki film festivallerinde yolculuğuna devam ediyor. Belgesel, daha önce birçok kurumda çalışan ama anlaşmazlıklar sonucu kariyerine bağımsız devam etmeyi tercih eden gazetecilerin hikâyesini anlatıyor.

Deneyimli gazeteciler Ünsal Ünlü, Zafer Arapkirli, Pelin Ünker, foto muhabirleri Abdurrahman Antakyalı, Tolga Adanalı, serbest gazeteci ve kameramanlar Özgür Arslan ile Christian Feiland tek başına gazeteciliği anlatıyor. Belgesel film, daha önce Gazete Duvar'da izleyicilerle buluştu. 

'FESTİVALLERİN ARADIĞI YARATICI YAKLAŞIM FİLMDE YOK'

Belgesel filmin yapımcılarından Anıl Ergin belgeselin film festivallerine gönderilmesinin riskli bir hareket olduğunu belirterek “Freelance’i çekerken BBC tarzı belgeselleri esas aldık. Televizyon kanalları haliyle filmin konusunu çok sevmeyince yönümüzü film festivallerine çevirdik. Festivallerin aradığı yaratıcı yaklaşım filmde yok. Ama vermek istediğimiz mesaj ve Volkan Nakiboğlu’nun titiz görüntü çalışması Freelance’in ilgi görmesindeki ana etkenler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Freelance"in bu yıl aldığı ödüller ve kabul edildiği festivaller şöyle:

  • Indo Singapore International Film Festival: Special Mention Award
  • Tekka International Film Festival: Critics Choice Award
  • Europe Independent Movie Festival: Best Documentary Short Film
  • Stockholm City Film Festival: Finalist
  • Sweden Film Awards: Finalist
  • Cinematic European Film Festival (Romania): Offical Selection
  • Iconic Images Film Festival- Lithuania: Offical Selection
  • Milan Gold Awards: Official Selection
  • London Movie Awards: Offical Selection

Yıllarca farklı kanallarda muhabir ve kameraman olarak çalışan Anıl Ergin ve Volkan Nakiboğlu 2014’te IŞİD kuşatması altındaki Erbil’de yaptıkları haberlerle Çağdaş Gazeteciler Derneği’nden “Yılın Televizyon Haberi” ödülü aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)