Gazeteci Ardıl Batmaz'ı darp eden polisin davası ertelendi

Elazığ'da gazeteci Ardıl Batmaz'ı haber takibi yaptığı sırada darp eden koruma polisi Ö.F.T.'nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada konuşan Batmaz, iddianameye ilişkin itirazda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Elazığ'da geçtiğimiz yıl dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un deprem konutlarını ziyareti sırasında haber takibi yapan gazeteci Ardıl Batmaz’ı darp eden AK Partili Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın koruma polisi Ö.F.T.'nin yargılanmasına başlandı.

Hakkında "basit yaralama' suçlamasıyla dava açılan Elazığ 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık polis memuru Ö.F.T. katılmazken gazeteci Ardıl Batmaz ise hazır bulundu. Saat 09.10'da başlaması gereken duruşma 15 dakikalık gecikmenin ardından kimlik tespitiyle başladı. Duruşmada söz alan Batmaz, 2017 yılından beri gazetecilik yaptığını, Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olduğunu ve Uluslararası Basın Kartı'na sahip olduğunu söyledi. Elazığ Valiliği'ne ait basın aracıyla haber takibi yaptığını belirten Batmaz, sanık polis memurunun savcılık ifadesine ve iddianameye ilişkin itirazlarda bulundu.

'İFADELERİ SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİKTİR'

Sanık polis memuru ÖF.T.'nin savcılıkta verdiği, "Olay öncesinde tartıştığımız için benim ismimi vermiş olabilir" ve "Belediye başkanının yakın koruması olmam sebebiyle yanından ayrılmadım" beyanlarına karşı konuşan Batmaz, "Olay öncesinde sanık polis basın kartımı sordu. Kendisine hem kurum kartımı hem de uluslararası basın kartımı gösterdim. Sanık polis yaklaşık 2-3 dakika boyunca kartımı alıkoydu ve fotoğrafını çekti. Bu yaptığının gasp olduğunu ve kartlarımı geri vermesi gerektiği söyleyince ancak geri alabildim. Sanık polisin bahsettiği tartışma bundan ibarettir. Sanık polisin 'Belediye başkanının yakın koruması olmam sebebiyle yanından ayrılmadım' beyanı ise tamamen suçtan kurtulmaya yöneliktir. Dosyaya sunduğum görüntünün son saniyelerinde sanık polisin belediye başkanının yanından ayrılarak yanıma doğru geldiği, elime vurduğu ve kamera açısının yere doğru döndüğü net bir şekilde görülüyor" dedi.

BATMAZ İDDİANAMEYE İTİRAZ ETTİ

Savcının iddianamesine ilişkin de söz alan Batmaz, kendisini alandan sürükleyerek uzaklaştıran 2 kişinin görüntülerde yer aldığını, bu kişilerden birini teşhis etmesine rağmen şahıslar hakkında dava açılmadığına itiraz etti. Kendisini darp eden koruma polisi Ö.F.T.'nin sadece 'Basit yaralama' suçlamasıyla yargılanmasına da itiraz eden Batmaz, "Sanık polis beni darp etmesinin yanısıra kamu yararına yaptığım görevime de engel oldu. Bu anlamda sanık polis hakkında iş ve çalışma hürriyetini engellemekten de dava açılmalıydı" ifadelerini kullandı.

Batmaz'ın ifadesinin ardından sanığın adresinin tespiti için müzakere yazılmasına karar veren mahkeme başkanı, araya adli tatil gireceği sebebiyle duruşmayı 2 Kasım 2023'e erteledi. (DUVAR)