Gazeteci İsmail Arı ifadeye çağrıldı: 'Menzil'in Kasası' kitabı için tehdit edilmişti

Gazeteci İsmail Arı, Menzil Cemaati’nin ticari ilişkileri ile kamudaki örgütlenmesini anlattığı “Menzil’in Kasası” kitabı için ifadeye çağırıldı. Arı daha önce de tehdit edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BirGün muhabiri İsmail Arı, Menzil Cemaati’nin ticari ilişkileri ve kamudaki örgütlenmesini anlattığı “Menzil’in Kasası” kitabı için ifadeye çağırıldı. 

SORUŞTUMA AÇILMIŞTI

Kısa süre önce kitapla ilgili soruşturma açılmıştı. Kitabın bir bölümünde bahsi geçen Menzil Cemaati’nin iş insanları derneği olarak bilinen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) üyesi Eyüp Topal ve Kemal Tığlı, kitabın yazarı İsmail Arı, Tekin Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya ile kitabın editörü Ayşegül Çakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

POLİS, YAYINEVİNE GİTTİ

Üsküdar Asayiş Büro ekipleri, kitabın yyıncısı olan Tekin Yayınevi'nin ofisine giderek Genel Yayın Yönetmeni Elif Akkaya'nın bilgisine başvurulacağını söyledi. Polis merkezine çağırılan Akkaya'ya kitap hakkında soruşturma yürütüldüğü, kitabın editörü ile yazarının da soruşturmada yer aldığı bildirildi. Akkaya'ya kitabın basımı ve İsmail Arı'nın kimlik bilgileri hakkında sorular yönetildi.

BirGün'e konuşan Elif Akkaya, "Suç duyurusunda kitabın toplatılıp imha edilmesi ve bizlerin cezalandırılması isteniyor. Bir yayınevi yöneticisi veya sahibinin bu şekilde, asayiş büro ekipleri tarafından ifadeye çağırılması memlekette görülmüş bir olay değildir. Basın Savcılığı'nın dosyasının Asayiş Büro'da ne işi var, anlamış değilim" demişti.

Şimdi de İsmail Arı’ya ifadesinin alınacağı bildirildi. 

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALMIŞTI

İsmail Arı, daha önce de Menzil Cemaati mensupları tarafından ölümle tehdit edilmiş, kendisine gönderilen tehdit mesajlarını sosyal medyadan da yayınlayan Arı'nın şikayeti ise savcı tarafından reddedilmişti.

 

 

(ALINTI)