Gazeteci Rabia Önver'in evine polis baskını

Hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Rabia Önver'in evine polis baskını düzenlendi. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, gözaltı kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde JİNNEWS muhabiri Rabia Önver'in evine polis baskını düzenlendi. 

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nin (DFG) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Hakkari'deki uyuşturucu ve fuhuş çetesinin haberini yapan gazeteci Rabia Önver’in evine baskın düzenlendi, polis evinde saatlerce arama yaptı. Fuhuş ve uyuşturucu çetesine dair 'Colemêrg’te özel savaş' başlıklı dosya haberi gündem olmuştu. Evinde olmayan Rabia Önver hakkında 'yakalama' kararı çıkarıldığı da öğrenildi" ifadelerine yer verildi. 

Yakalama kararına tepki gösterilen açıklamada, "Gazeteci arkadaşımız Rabia, Hakkari'de neredeyse herkesin bildiği ama konuşmaktan çekindiği bir gerçeği kanıtlarıyla ortaya çıkarmıştır... Kürt gençleri fuhuşa ve uyuşturucuya yönlendiren karanlık güçler, Rabia'nın haberinde olduğu gibi herkes tarafından biliniyor. Asıl yapılması gereken Rabia'nın evine değil Kürt gençleri fuhuş ve uyuşturucuya sürükleyenler gözaltına alınıp yargılanmalıdır. Gazeteci arkadaşımızın evine yapılan baskını kınıyoruz" denildi.

'BASKININ, HABERLER SONRASINDA GERÇEKLEŞMESİ BASKI GİRİŞİMİDİR'

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) de Önver'in evine yapılan baskına "Meslektaşımız JINNEWS muhabiri Rabia Önver’in evine polis baskını düzenlenmesini tepkiyle karşılıyoruz. Bu baskının, Rabia Önver’in Hakkari’deki fuhuş ve uyuşturucu çetelerine ilişkin yaptığı haberler sonrasında gerçekleşmesi, özgür basına ve gazetecilere yönelik bir baskı girişimi olarak değerlendirilmelidir" açıklamasıyla tepki gösterdi.

Gazetecilik faaliyetlerinin suç olamayacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazetecilerin görevlerini yaparken maruz kaldıkları baskı, tehdit ve sansür uygulamaları, halkın haber alma hakkına yönelik doğrudan bir saldırıdır. Kadın gazetecilerin hakikat arayışında verdikleri mücadele, her türlü baskıya rağmen sürdürülmeye devam edecektir. Rabia Önver’in evinde saatlerce süren arama işlemi, mesleki faaliyetler üzerinde yaratılan baskıyı da gözler önüne sermektedir. MKG olarak, meslektaşımız Rabia Önver’in yanında olduğumuzu ve gazetecilik faaliyetlerine yönelik bu tür baskıların son bulması gerektiğini vurguluyoruz. Kadın gazetecilere yönelik bu tür yönelimlerin, mesleki dayanışmamızla boşa çıkacağını bir kez daha belirtiyoruz. Rabia Önver’in yanındayız, gazetecilik suç değildir!"

(SOSYAL MEDYA)

Etiketler Hakkari Rabia Önver