Gazeteci yazar Tülay Bilginer vefat etti

Gazeteci, yazar, senarist Tülay Bilginer vefat etti. Bilginer, uzun yıllar medya sektöründe çeşitli kurumlarda görev yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci, yazar, senarist Tülay Bilginer bugün vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Bilginer’in vefatının ardından bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Değerli meslektaşımız Tülay Bilginer’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık alanında başarıyla hizmet veren, önceki TGC Başkan Yardımcılarından kaybettiğimiz Recep Bilginer’in kızı, Engin Bilginer’in de kardeşi olan Tülay Bilginer’in ailesinin, yakınlarının, basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

Tülay Bilginer’in cenaze töreniyle ilgili daha sonra bilgi paylaşılacağı belirtildi.

TÜLAY BİLGİNER KİMDİR?

İstanbul’da 1947’de doğdu. İlk ve orta öğreniminden sonra, Almanya'da iktisat ve işletme öğrenimi gördü. Gazeteciliğe öğrencilik yıllarında, Ses, Hayat dergileri ile Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde başladı. Bilginer, Türk Haberler Ajansı, Hürriyet, Kelebek, Tercüman, İnci, Sabah, Bugün, Hürgün, Gazete, Akşam, TV'de 7 Gün ve Hürriyet Pazar’da çalıştı. Elele, Gezinti, Tempo, Nokta, Rapsodi in Blue, Go, Trend, Panoroma ve Haber Extra dergilerinde görev yaptı.

1987’de “Yaşayan Yalılar” adlı dizisiyle, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Seri Röportaj Dalında Yılın Gazetecisi seçildi. 1988’de Kelepçeli Günler dizisiyle ÇGD’nin İnceleme Dalında Yılın Gazetecisi ödülünü aldı. 

Bilginer, Aşkın Romansı: Fakat Filmin Sonu Böyle Bitmedi (2014) isimli bir roman yazdı. “Mavi Tango” adlı televizyon dizisinin senaryosunu, metin yazarlığını ve yönetmenliğini yaptı.

Tülay Bilginer iletişim, basınla ilişkiler, gazetecilik, reklam, yazım tekniği, senaryo ve metin yazarlığı ve güzel konuşma dersleri veriyordu. (AJANS BİZİM)