Gazeteciler Haluk Kalafat ve Elif Akgül beraat etti

"Ermeni Soykırımı propagandası yapmak"la suçlanan gazeteciler Elif Akgül ve Haluk Kalafat beraat etti.

Fotoğraf: Bianet
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler Haluk Kalafat ile Elif Akgül, Bianet’te 2015, 2018 ve 2019’da yayımlanan 6 haberden dolayı "Türk milletini alenen aşağılama" suçlamasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Bianet'ten Hikmet Adal'ın haberine göre, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasında Akgül ve Kalafat'ı Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Eş Direktörü avukat Veysel Ok savundu.

Akgül ve Kalafat son söz olarak beraatlerini talep etti. Verilen aranın ardından açıkladığı kararında 2 ismin beraatine hükmetti.

Kararın gerekçesi "Yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması" olarak belirtildi. Hükmün gerekçeli kararı 2 hafta içerisinde açıklanacak.

Duruşma ara dahil yaklaşık 10 dakika sürdü. 

Duruşmayı Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet Medya Özgürlüğü Raportörü Erol Önderoğlu, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Türkiye Temsilcisi Özgür Öğret, MLSA Eş Direktörü Barış Altıntaş, P24'ten Cansu Pişkin ve Clooney Vakfı'ndan Çiçek Tahaoğlu izledi.

Mart 2019'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) "Ermeni Soykırımı propagandası yapıldığı" iddiasıyla bir ihbar yapıldı. Adalet Bakanlığı 24 Haziran 2021'de soruşturma izni verdi. 9 Aralık 2022'de iki isim hakkında iddianame hazırlandı.

Gazeteciler, o dönem çalıştıkları Bianet'te 2015, 2018 ve 2019 yıllarında yayımlanan 6 farklı haber nedeniyle suçlandı.

(HABER MERKEZİ)