Gazeteciler için çevrimiçi eğitim platformu

Gazeteciler Cemiyeti Akademi adıyla çevrimiçi eğitim platformu kuruldu. Medya alanında görev alacak gençlere ve tecrübeli kişilere eğitim içerikleri sunulması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), medya sektöründe yürüttüğü çalışmaları eğitim platformuna dönüştürdü. Gazeteciler Cemiyeti Akademi adını taşıyan çevrimiçi mesleki eğitim platformunda, medya sektöründe görev alacak gençler ve mesleki tecrübesini güncel bilgilerle pekiştirmeyi hedefleyenler için kolay erişilebilir ve güvenilir eğitim içerikleri yer alacak. Oluşturulan platforma gc-tr.org sitesi üzerinden erişim sağlanacak.

Platform kapsamında gazetecilik mesleği ve medya alanıyla ilgili temel bilgilere, tarihe, hukuki çerçeveye ve tartışmalara yer verildiği gibi güncel teknolojik araçlar ile uygulamalara ilişkin eğitimler sunulacağını söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, insan hakları odaklı habercilikte, sorunlara çözümler sunacak gazetecilikte ve farklı alanlarda uzmanlaşabilmek açısından yol gösterici olmayı umut ettiklerini belirtti.

'İNTERNET ORTAMINDA ÇEVRİMİÇİ BİR AKADEMİ KURUYORUZ'

Bilgin, Türkiye medya tarihinde geride bıraktığı 75 yıllık tarihsel bilgi birikimiyle Cemiyet’in mesleki eğitimi ve tecrübe aktarımını her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bu anlayışımız çerçevesince, geçmişten bugüne Ankara’da cemiyetimiz bünyesinde veya diğer illerdeki meslek kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarımızı artık farklı bir boyuta taşıyoruz. Bütün dünyayı etkisi altına alan ve memleketimiz açısından sıkıntılara yol açan korona virüsü salgını ile birlikte kapalı toplantı salonları yerine artık yeni buluşma yerimiz olan internet ortamında çevrimiçi bir eğitim akademisi kuruyoruz.”

‘MESLEKTAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ’

Gazetecilik mesleği ihtiyaçlarının teknolojik değişimlerle birlikte arttığını ve çeşitlendiğini gözlemlediklerini belirten Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Medya sektörüne adım atmayı hedefleyen gençlerimize ya da sektörde var olma mücadelesi içindeki meslektaşlarımıza bu ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olmak istiyoruz. Özellikle basın ve ifade özgürlüğünde dünya ülkeleri sıralamasında demokratik ve özgür ülkeler kategorisinde yer alamadığımız bugünlerde, kendisini bilgiyle güçlendirmiş gazeteciler tarafından halkımızın haber alma hakkı için mücadele edilebileceğine inanıyoruz." (DUVAR)