Gaziemir Belediyesi’nden çevre dostu başarı

Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda, İlçe Belediyeleri kategorisinde birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için çalışmalar yürüten Gaziemir Belediyesi, geri dönüşüm konusunda önemli bir başarıya imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 27. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda, en çok atık pil toplayan belediye oldu. İlçe nüfusuna oranla en çok pili toplayan Gaziemir Belediyesi, İlçe Belediyeleri kategorisinde birinci oldu.

Atıkların geri dönüştürülmesi konusuna büyük önem verdiklerini vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “İzmir Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği 27. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda, İlçe Belediyeleri kategorisinde birinci olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Topladıkları atık pilleri, belediyemizin geri dönüşüm kutularına atarak bu kampanyada birinci olmamıza destek veren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İlçemizde yürüttüğümüz sıfır atık uygulamaları kapsamında kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, tekstil, pil gibi atıkları evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırıyoruz. Dünyamızı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için bu uygulamalarımızı geliştireceğiz” diye konuştu.

EĞİTİMLER DE DÜZENLENİYOR

Sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, 4 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 586 atık kumbarasıyla, geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor. Buralarda toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, tekstil, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor. Belediye, geri dönüşüm bilincinin kazanılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması için eğitimler de düzenliyor.