Gazze eylemcisine 'öldürülmenizi destekliyorum' diyen görevliye uzaklaştırma

ABD'de New York Şehir Üniversitesi'ne bağlı bir kolejin mezuniyet töreninde Filistin'e destek için eylem yapan bir öğrenciye, "Evet, soykırımı destekliyorum" diyen güvenlik görevlisi açığa alındı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki New York Şehir Üniversitesi'nin (CUNY) mezuniyet töreninde, Filistin'e desteğini dile getiren bir protestocuya "Hepinizin öldürülmesini destekliyorum" diyen güvenlik görevlisine uzaklaştırma cezası verildiği açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, CUNY'e bağlı Staten Island Koleji'nin 23 Mayıs'ta düzenlenen mezuniyet töreninde Filistin yanlısı göstericilere kampüs güvenliği müdahale etti. Bir öğrencinin kayda alarak sosyal medyada paylaştığı görüntülerde protestocunun "Sen soykırımı destekliyorsun" ifadesine karşılık güvenlik görevlisinin "Evet, soykırımı destekliyorum. Hepinizi öldürmeyi destekliyorum" cevabını verdiği duyuldu.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN KINAMA

Üniversite yönetimi, aynı güvenlik görevlisinin Filistin'e destek için eylem yapan başka öğrencilere de hakaret ettiğini gösteren görüntüleri doğruladı.

Staten Island Koleji Sözcüsü David Pizzuto, konuyla ilgili açıklamasında, olaya ilişkin incelemelerin devam ettiğini belirterek söz konusu güvenlik görevlisinin açığa alındığını ve davranışlarının üniversite yönetimi tarafından kınandığını bildirdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)