Gazze'de 37 Filistinli öldü: 'Dünyanın gözü Lübnan'dayken İsrail öldürmeye devam ediyor'

Gazze'de yaşayan beş çocuk babası 46 yaşındaki Muhammed, "İşgalciler Gazze'de öldürmeye devam ederken dünyanın gözü şu anda Lübnan'da. Savaşın en az aylar boyunca devam etmesinden korkuyoruz" dedi.

İsrail, Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırdı. (30 Eylül 2024 / Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik 'sınırlı ve yoğun' kara saldırılarına başladığını açıklayan İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları da devam ediyor. İsrail ordusunun bugün düzenlediği saldırılarda en az 37 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sekiz mülteci kampından Nusayrat'taki iki eve düzenlediği iki saldırıda en az 13 kişinin öldüğünü bildirdi. Bu iki saldırı hakkında İsrail ordusundan açıklama gelmedi. Filistinli yetkililerin açıklamasına göre, İsrail'in Gazze kentindeki Tuffah mahallesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okula düzenlediği saldırıda da en az yedi kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun bu saldırıya ilişkin açıklamasında, Şucaiyye Okulu'na düzenlenen saldırının 'buradaki bir komuta merkezinden faaliyet yürüten Hamas militanlarını hedef aldığı' ileri sürüldü. Ordu, Hamas'ı 'sivil halkı ve tesisleri askeri amaçlarla kullanmakla' suçladı. 

'SAVAŞIN EN AZ AYLARCA SÜRMESİNDEN KORKUYORUZ'

Sağlık yetkilileri, İsrail ordusunun güneydeki Refah kenti ile Gazze kentindeki Zeytun mahallesine düzenlediği iki ayrı saldırıda da en az beş Filistinlinin öldüğünü duyurdu. Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde yerinden edilen kişilerin yaşadığı bir çadıra düzenlenen saldırıda ise altı Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail'in Han Yunus'un batısında bir araca düzenlediği saldırıda da altı kişinin öldüğü bildirildi. 

Hamas ve İslami Cihad da dahil olmak üzere Filistinli grupların askeri kanatları ise yaptıkları ayrı açıklamalarda Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarındaki İsrail askerlerine tanksavar roketler, havan topları ve patlayıcılarla saldırı düzenlediklerini bildirdi. 

Reuters'a konuşan bazı Filistinliler ise İsrail'in odak noktasının Lübnan'a kaymasının gelecek hafta birinci yılını dolduracak çatışmayı uzatmasından endişe duyduklarını anlattı. Gazze şehrinde yaşayan beş çocuk babası 46 yaşındaki Samir Muhammed, "İşgalciler Gazze'de öldürmeye devam ederken dünyanın gözü şu anda Lübnan'da. Savaşın en az aylar boyunca devam etmesinden korkuyoruz..." diye konuştu.

GAZZE'DE CAN KAYBI 41 BİN 638'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da İsrail'in Gazze Şeridi'ne 361 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 23 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 101 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 638'e, yaralı sayısının da 96 bin 460'a çıktığı kaydedildi.

(REUTERS)