Gazze'den video paylaşan İsrail askerine hapis cezası

Gazze'nin Han Yunus kentinde 5 İsrailli rehinenin cesetlerine ulaşıldı. Söz konusu anların videosunu paylaşan İsrail askeri ihraç edildi ve 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırı sırasında rehin alınan beş kişinin cesetlerinin bulunduğunu açıkladı. Cesetlerin, haftalardır yoğun İsrail saldırısı altında olan Han Yunus'ta tespit edildiği aktarıldı.

İsrail Ordu Radyosu'na göre cesetler, 56 yaşındaki anaokulu öğretmeni Maya Goren ile 4 İsrail askerine aitti. Goren'ın rehin tutulurken öldürüldüğü, askerlerin ise 7 Ekim'de Hamas'a askeri kanadı Kassam Tugayları ile İsrail ordusu arasında yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü ileri sürüldü.

'PROTOKOLLERİ İHLAL ETTİ'

Öte yandan İsrail ordusundaki bir yedek asker, Han Yunus'ta kaydettiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda bir askeri araçtaki beş ceset torbası yer alıyordu. Times of Israel'in haberine göre, rehinelere ait cesetlerin bulunduğu anların kaydedildiği video sosyal medyada paylaşıldı.

İsrail ordusu, videoyu çeken yedek askere hapis cezası verildiğini duyurdu. Ordudan ihraç edilen asker 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Açıklamada, "İsrail Savunma Kuvvetleri bu tür olayları ciddiye alıyor ve askerlerimizi güvenliğini tehlikeye atan, rehinelerin ailelerine zarar veren davranışları kınıyor" ifadelerine yer verildi. Açıklamaya göre 'protokolleri ihlal ettiği' belirtilen yedek asker, Han Yunus'taki saldırıları yürüten 98’inci Tümen’in komutanı tarafından cezalandırıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)