Gazze'nin kuzeyiyle iletişim kesildi: İsrail saldırılarından en az 33 kişi öldü

Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile iletişimin kesilmesinin ardından, İsrail ordusunun bölgeye yoğun bombardıman düzenlediği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in 14 gündür kuşattığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde iletişimin kesilmesiyle birlikte yoğun saldırı düzenlediği belirtildi. Gece saatlerinde Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlenen hava saldırılarında en az 33 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin yaralandığı, çok sayıda kişinin enkaz altında olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ve civarına yoğun bombardıman düzenledi. Yerel kaynaklar, Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısındaki Gazze El-Faluca bölgesinde 15 kişilik Hassuna ailesinin kaldığı evin bombalandığı ve kendilerinden bilgi alınamadığını aktardı.

Gazze'nin kuzeyindeki ambulans ve sivil savunma ekiplerinin imkan yetersizliğinden ötürü ölen ve yaralananları enkaz altından çıkaramadığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan bölgeden ses kayıtlarında, şiddetli patlamaların ve İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının (İHA) sesleri duyuluyor.

'SOYKIRIMI SESSİZCE İZLEYEN DÜNYA ÜLKELERİNİN AHLAKİ ÇÖKÜŞÜNÜ KINIYORUZ'

Gazze'nin kuzeyinde iletişim ağının kesilirken Hamas konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde Filistinlileri yerinden etmek için "sistematik suç" işlendiğini vurguladı.

Açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde "sivillere yönelik vahşice yapılan katliamların arttığı" ifade edilerek, özellikle Cibaliya Mülteci Kampı'nda bombardımanın yoğunlaştığı kaydedildi.

Daha sonra Gazze'deki Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresine düzenlediği hava saldırıları sonucu 21'i kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 Filistinlinin öldüğü, 85 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Enkaz altında hâlâ çok sayıda kişi olduğu tahmin edildiğinden ölü sayısının 50’yi bulmasından endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Filistin halkına karşı yapılan bu soykırımı sessizce izleyen dünya ülkelerinin ahlaki çöküşünü ve İsrail’in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cibaliya Mülteci Kampı'nda devam eden katliamını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sivil halka, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden soykırım ve etnik temizlik suçlarına dünya devletlerinin tepki göstermesini talep ediyoruz."

Gazze'deki soykırım ve etnik temizlik suçlarından, İsrail ile ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve destek veren diğer ülkelerin sorumlu olduğu vurgulanan açıklamada, "Uluslararası toplum ve küresel örgütlerin İsrail üzerinde baskı kurarak Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki soykırımı, Filistin halkına karşı etnik temizliği ve akan kanı durdurmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

(ANADOLU AJANSI)

Etiketler İsrail Filistin Gazze