Gedik Holding: İstanbul Sözleşmesi herkesi korur

Gedik Holding, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararına tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: istanbul Sözleşmesi, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan tüm kadınları ve kız çocuklarımızı; birlikte yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın, ev içi şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan yaşlıları, engellileri, göçmen ve mültecileri, LGBTI bireyleri kısaca herkesi korur. Acilen bu hatadan dönülmesini istiyoruz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararına bir tepki de Gedik Holding'den geldi. Yapılan yazılı açıklamada "Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusunda OECD ülkeleri arasında maalesef ilk sırada yer alan ülkemizde hayatında en az bir kez fiziksel şiddet gören kadınların oranı yüzde 38'dir" denildi. 

Açıklamanın tam metni şöyle: 

"Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, tam adı Kadına Yönelik şiddet ve Ev içi şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesinin hata olduğunu düşünüyor, bu karardan dönülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Gedik Holding tüm iştiraklerinde çalışan kadınların varlığına ve emeklerine değer verip sadece iş ortamlarında değil toplumsal hayatta da adil ve güvenli bir ortamda olmalarını önemsemektedir.

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddeti bir insan haklı ihlali olarak tanımlar. Kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmayı ve kadınların insan haklarını korumayı amaçlar. Şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yattığını tespit eder. Kadına yönelik şiddetin ve ev işi şiddetin ortadan kalkması için devletlerin kapsamlı ve bütüncül politikalar geliştirmesi gerektiğini söyler. Devletin şiddeti bitirmek için toplumsal cinsiyet eşitliğini hem yasalarında hem de toplumsal yaşamda hayata geçirmesi gerektiğini belirtir.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusunda OECD ülkeleri arasında maalesef ilk sırada yer alan ülkemizde hayatında en az bir kez fiziksel şiddet gören kadınların oranı yüzde 38'dir.

istanbul Sözleşmesi, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan tüm kadınları ve kız çocuklarımızı; birlikte yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın, ev içi şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan yaşlıları, engellileri, göçmen ve mültecileri, LGBTI bireyleri kısaca herkesi korur.

Bu nedenle Türkiye'nin bu sözleşmenin tarafı olması elzemdir. Ülkemizin bu önemli sözleşmenin tarafı olması gerektiğine inanıyor, acilen bu hatadan geri dönülmesini diliyoruz." (HABER MERKEZİ)