Gelecek Partili Aydoğmuş'dan hububat alım fiyatlarına tepki

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Aydoğmuş, 2024 için açıklanan hububat alım fiyatlarına, 'Dalga mı geçiyorsunuz?' diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 2024 yılı hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi. Aydoğmuş, bu fiyatların çiftçileri ciddiye almadığını ve ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini belirterek hükümeti eleştirdi. 

"Hükümet çiftçiyle dalga geçmeye devam ediyor. Bunların en büyük projesi dalga geçmek" diyerek sözlerine başlayan Aydoğmuş, "Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı hububat alım fiyatlarını açıkladı. Ama ne açıklama. Bu fiyatlar çiftçiyi uzaya götürür. Ekmeklik buğday 9250 TL, arpa 7250 TL, makarnalık buğday 10250 TL. Kardeşim, dalga mı geçiyorsunuz? Bir ekmek olmuş 10 TL, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz" diye konuştu. 

Köylünün köleleştirildiğini vurgulayan Aydoğmuş, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'köylü milletin efendisi' demişti. O günlerde kendini gelişime ve büyümeye adamış Türkiye'de köylü efendiydi, Cumhuriyetin 100. yılında köylü köle oldu. Resmi enflasyonun yüzde 78, vatandaşın yaşadığı enflasyonun yüzde 120, mazotun 40 TL, ekmeğin 10 TL olduğu şu ortamda, ben de eken ve üreten bir çiftçi olarak açıklanan hububat fiyatlarını şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz. Hükümetten isteğimiz, fiyatların güncellenmesi ve en azından 1 kilo buğdayın 15 TL ve üzerine çıkarılmasıdır."