Gelecek Partili Şahin: Emekli maaşları asgari ücretin altında olmamalı

Sosyal medyada kendisine en çok iletilen sorunların Meclis'te paylaşan Gelecek-Saadet Grubu, Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, "Emekli maaşları asgari ücretin altında olmamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek-Saadet Grubu, Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda, sosyal medyadan kendisine en çok gelen konu başlıklarını paylaştı.

Şahin şunları söyledi:

"EYT konusunda, emeklilikte adalet konusunda hakkaniyetli bir düzenlemeye ihtiyaç bulunmakta. Memur emeklilerinin normal memurlara yapılan seyyanen zammın kendilerine de yapılması konusunda beklentileri bulunmakta. Emekli maaşının düzenlenmesi büyük bir ihtiyaçtır. Emekli maaşları asgari ücret seviyesinin altında olmamalıdır, bayram ikramiyeleri de asgari ücretin altında olmamalıdır. Memleketim Osmaniye’de kurbanlık fiyatlarıyla ilgili bir not ulaştırıldı; 270 tl, canlı kurban kg fiyatı. Bunun anlamı şudur, 10 bin TL maaş alan bir emekliye 37 kg kurbanlık düşüyor. 37 kg kurbanlık olur mu? Olmaz. Bunun anlamı şudur, ‘emekli maalesef kurban kesemeyecek’ ve mevcut tablo ne yazık ki tam olarak bu."

Şahin, “Başka talepler de var; engelli öğretmen atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin eş durum tayin hakkından yararlanması ile ilgili mevcut prosedürün yeniden düzenlenmesi beklentisi (3+1 yerine 1+1 olması) var. Memur öğretmenlerin daha önce yüzde 3 kontenjan haklarının yeniden verilmesi beklentisi var, akademisyenlere zam konusu var, profesörlerin maaşlarının hakim ve savcı maaşlarına eşitlenmesi beklentisi var, infaz yasasıyla ilgili bir düzenlenme beklentisi var ancak buradaki bazı konulara katılmıyorum fakat beklentiler ve gelen konu başlıkları içerisinde oldukları için buradan paylaşıyorum. KİT-Taşeron işçiler sorunu, başıboş sokak hayvanları sorunu maalesef önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor, piktes öğretmenlerinin ataması, yüksek kira fiyatları sorunu da önemli sorunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.