Gelecek Partili Şahin'den Meclis'te 'Goran Bregovic' tepkisi

Gelecek Partili İsa Mesih Şahin, Srebrenitsa'da yapılan soykırımın anma tarihi olan 11 Temmuz'da Goran Bregovic'in konser verecek olmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Srebrenitsa Soykırımı'nın yıl dönümünde Goran Bregovic'in Ankara'da vereceği konserin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz haftalarda Tatar ve Çerkez kardeşlerimizin matem gününde Kızıl Ordu konseri düzenlenmek istenmişti. Bu tarihi bir aşağılama olarak kabul edildi ve bu duruma ağır tepkiler gösterildi. Bu tepkiler sonucunda konser iptal edildi. Şimdi ise, 8 bin Boşnak kardeşimizin katledildiği bir soykırım olan Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümünde, 11 Temmuz'da, Ankara'da soykırıma açıkça sempati duyan Goran Bregovic'in konseri planlanmış durumda."

Bu durumu "kabul edilemez" olarak gördüklerini söyleyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Değerli milletvekilleri, bu durumu buradan duyurmak istiyoruz. Konserlere karşı değiliz, konserlerin iptal edilmesini de asla tasvip etmiyoruz ancak ırkçılığın ve insanlık onuruna aykırı her türlü hareketin sonuna kadar karşısındayız. Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümünde böyle bir konserin düzenlenmesi, Boşnak kardeşlerimize yönelik büyük bir saygısızlıktır. Bu konser iptal edilmelidir. Bu konserin iptal edilmesi için buradan çağrıda bulunuyoruz."

Bu konserin iptal edilmemesi durumunda protestolar düzenleyeceklerini ifade eden Şahin, "İlk yumurtayı, ilk domatesi milletvekili olarak benim atacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın" diyerek sözlerini noktaladı.