Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Altaç: Bizden bir kişi gitti, hayrını görsünler

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partisinden 200 kişinin AK Parti’ye geçtiği yönündeki iddialara ilişkin "İspat etmezlerse onları müfteri kabul edeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Gelecek Partisi’nin kuruluşunun 2. yılında basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Partisinin il binasında konuşan avukat Altaç, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Altaç, "Türkiye’nin ekonomik ve sosyal durumunun iyi olmadığını gördüğümüz için genel başkanımız yeni bir parti kurma kararı aldı. Çünkü mevcut hükümetin demokrasi, insan hakları, özgürlükler, eğitim alanında geriye sardığını hepimiz gördük. 84 milyonun göz ardı edildiğini toplum ile paylaştık ve partiyi kurmaya karar vererek, parti kuruluş dilekçemizi verdik" dedi.
Diyarbakır’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Altaç, yerelde Diyarbakır’daki sorunların kaynağı ve nasıl çözülmesi gerektiğine yönelik ciddi bir gayretle hizmet verdiklerini kaydetti.

'DEVLETİN GÜCÜYLE BASKI KURUYORLAR'

Parti olarak Türkiye’nin bugünü ve geleceğini değiştirip dönüştürmeye dair taahhütleri olduğunu söyleyen Altaç, şöyle konuştu: "Türkiye her alanda kuşatılmış, baskılar ve özgürlük kısıtlamaları var. Devlet ve kamunun gücünü vatandaşlar ve kendinden görmediği insanlar üzerinde ciddi baskı unsuru olarak kullanan bir hükümet var. 100 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca olmadığı kadar devlet gücünü kullanan ve devletin gücünü partisi ve partilileri için kullanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz, zor şartlarda vatandaşlarımız yaşamlarını idame ettiriyorlar. Herkes zor şartlarda geçimlerini sağlıyor. Bugünkü ekonomik koşullarda insanların yaşamlarını sürdürmesi çok zor. Bu olumsuz koşulları ortadan kaldırmak gayreti ile kurulduk ve bu gayret ile mücadele ediyoruz.”

'RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Altaç, Diyarbakır’da 6 partinin bir araya gelerek toplantılar yaptığını ve Diyarbakır’ın sorunlarına ortak çözüm aradığını hatırlattı. 6 partinin bir araya gelerek toplantı yapması AK Parti Diyarbakır İl Başkanı tarafından eleştirilmişti. Konuyla ilgili konuşan Altaç, "6 partinin bir araya gelmesi ve Diyarbakır sorunlarını gündeme taşıması son derece önemlidir. Demokratik kültür ve olgunluğun oturması anlamında çok önemlidir. Bir araya geldiğimiz partiler ile sahada rakibiz ancak şehrimizin siyaset üstü sorun ve problemlerinin ve sorunlarının çözümünde kent dinamiklerinin bir araya gelmesi çok önemlidir. Temennimiz bütün dinamiklerin bir araya gelmesidir. Ancak bu birlikteliğimiz iktidar partisi ve temsilcilerini rahatsız etmiş durumda. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Varsın rahatsız olsunlar. Onlardan bir özür de beklemiyoruz, o demokratik olgunluk ve tavrı sergileyemeyeceklerini düşünüyoruz. Bugüne kadar toplumu yalan ve yanlış bilgiler üzerinden yönetmeye çalıştılar. Ama bizler gerçekleri görüyoruz" ifadesini kullandı.

'AKP’YE BİR KİŞİ GİTTİ'

Altaç, partilerinden 200 kişinin ayrılarak AK Parti’ye katıldığı yönündeki haberleri de bir kez daha yalanladı. Altaç, iddianın hiçbir dayanağının olmadığını söyledi. Eylül ayında yönetim kurulu üyeliği düşürülen bir üyenin istifa edip AK Parti’ye katıldığını belirten Altaç, “Hayrını görsünler” dedi.
Algıyla, manipülasyonla siyaset yapıldığını belirten Altaç, bakanlık yapmış siyasetçilerin de bu şekilde demeçler verdiğine dikkat çekti. Aydın Altaç, "Partimizden 200 kişi AK Parti’ye katılmadı, 1 kişiyi 200 kişi gibi görmüş olabilirler. 200 kişinin partimizden istifa edip AKP’ye katıldığını ispatlarlarsa il başkanlığını bırakmaya hazırım. Yalan söylüyorlar ve bundan utanmıyorlar da. Gelecek Partisi’nden 200 kişinin AKP’ye katıldığını ispatlasınlar yoksa onları müfteri ilan edeceğim” dedi.