'Geleneksel Olmayan’ sergi 28 Nisan'a kadar görülebilir

Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin sanatçı ikilisinin Kütahya seramiklerinden hareketle ürettikleri eserlerin yer aldığı ‘Geleneksel Olmayan’ sergisi 28 Nisan’a kadar Anna Laudel Gallery'de görülebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’daki Anna Laudel Gallery, 28 Nisan’a kadar Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin sanatçı ikilisini ağırlıyor. 

‘Geleneksel Olmayan’ başlıklı sergi, sanatçı ikilisinin beraber büyüdükleri Kütahya şehrinin seramik sanatına yeni bir bakış açısı ile yaklaşmalarını merkeze alıyor. Kültürel mirasın değişim dinamiklerini yakın merceğe alan sanatçı ikilisi, üretimlerinde geleneksel motiflere eleştirel bir göz ile yaklaşıyor ve yeni anlamlar katmayı hedefliyor. 

Yağlıboya tablolar, İznik çinileri, geleneksel kadın motifleri ve seramik sanatı gibi erken Cumhuriyet dönemine ait çok çeşitli imgelerden esinlenen ‘Geleneksel Olmayan’, modern ve çağdaş figürlerle kurduğu bağ sayesinde yeni anlamsal katmanlar yaratıyor. Sergide yer alan her bir eser, iki sanatçının geleneksel sanat anlayışını sorguluyor ve izleyiciye alışılmışın dışında bir entelektüel deneyim sunuyor.