'Genç Buluşmalar' sergisi 13 Haziran'da Taksim Sanat'ta

Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 45 sanatçı adayının yaklaşık 80 eserinin yer aldığı "Genç buluşmalar" sergisi, 13 Haziran'da Taksim Sanat'ta sanatseverlerle buluşacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 45 sanatçı adayının yaklaşık 80 eserinin yer aldığı "Genç buluşmalar" sergisini, 13 Haziran - 21 Temmuz 2024 tarihleri arasında kamusal sergi alanı Taksim Sanat'ta sanatseverlerle buluşturacak.

Şırnak’tan Tekirdağ’a Türkiye’nin dört bir yanında 20 üniversitenin güzel sanatlar fakültesinde okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin resim, heykel, seramik, fotoğraf, dokuma gibi farklı malzeme ve disiplinlerden oluşan 80’i aşkın eseri bu sergide bir araya geliyor. Küratörlüğünü Meriç Aktaş'ın üstelendiği sergide, toplumsal değerlere değinen ve hayatla ilişkisini ön plana çıkaran eserler arasında atık, iklim krizi, doğa, ölüm, yaşam, metamorfoz, su, toplumsal ilişkiler, kadın ve şiddet gibi konuları temel alan çalışmalar bulunuyor. 

Çeşitli disiplinlerde, birbirinden farklı vizyona sahip özgün çalışmaları bir araya getiren Genç Buluşmalar sergisi, 13 Haziran-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Taksim Sanat’ta ziyaret edilebilir. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)