'Gerber bebeği' 95 yaşında vefat etti

1928 yılından bu yana ünlü mama markasının reklam yüzü olan ve kimliği 1978'e kadar saklanan Ann Turner Cook vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR- 1928 yılında, ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan sanatçı Dorothy Hope Smith, komşusunun 5 aylık bebeğinin kara kalem portresini çizdi.

Dağınık saçlı, parlak gözlü, sevecen, mutlu bebek portresi beğeni toplayınca Smith, çizimini ünlü bebek markası Gerber'in düzenlediği yarışmaya gönderdi.

Portre yarışmayı kazandı ve 90 yıldan fazla sürecek bir yolculuk başladı. 

Bebek, firmanın ikonik reklam yüzü oldu. Gerber, yıllarca tüm ürünlerde ve reklamlarda o yüzü kullandı.

KİMLİĞİ GİZLİ TUTULDU, SÖYLENTİLER ÇIKTI

Yine onlarca yıl boyunca, bebeğin kimliği gizli tutuldu. Humphrey Bogart ve Elizabeth Taylor da dahil olmak üzere o bebeğin kimliğine dair birçok söylenti yayıldı.

Ta ki 1978 yılına kadar. O bebeğin, Florida’da İngilizce öğretmenliği yapan ve daha sonra bir gizem romanı yazarı Ann Turner Cook olduğu ortaya çıktı.

KENDİSİ DE YILLAR SONRA ÖĞRENDİ

Cook, 1998’deki bir röportajında, annesinin gençken kendisine resimdeki bebek olduğunu söylediğini anlattı, “Bir şeyin sembolü olacaksan, bebek maması sembolünden daha hoş ne olabilir?” dedi.

Resmin popülerliğini ise “Bütün bebekler çekici. Çizimin bu kadar popüler olmasının nedeni, sanatçının tüm bebeklerin sahip olduğu çekiciliği yakalamasıdır” sözleriyle yorumladı. 

'TÜM BEBEKLER İÇİN SEMBOL OLMAYA DEVAM EDECEK'

Gerber, Cuma günü bir Instagram'dan Cook’un vefat ettiğini duyurdu.

Şirket, “Olağanüstü bir anne, öğretmen ve yazar olmadan yıllar önce, gülümsemesi ve etkileyici merakı her yerde kalpleri fethetti ve tüm bebekler için bir sembol olarak yaşamaya devam edecek” dedi. (DIŞ HABERLER)