Gergerlioğlu: 28 Şubatçılardan hiçbir farkınız yok

Hakkari Belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili konuşan Ömer Faruk Gergerlioğlu, "28 Şubat'ta haksızlık yapıldı; zalimlik, şımarıklık, pervasızlık yapıldı ama aynısını da siz şimdi yapıyorsunuz" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel Kurulda konuşan DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hakkari Belediyesine kayyım olarak atanan Ali Çelik’in suçları örtbas ettiği için ödüllendirildiğini söyledi.

Ali Çelik’in fotoğrafını gösteren Gergerlioğlu, “Bu Hakkari Valisi, kayyımınız; bakın, iyi dinleyin, onun marifetlerini anlatacağım, nasıl bir yağma ve talan düzeni kurduğunuzu anlatacağım. Kütahya Belediye Başkanlığına bir memur alınır, adı Sümeyra Ordu, eski bir AK Parti'li Vekil Hüsnü Ordu'nun kızıdır. İşe gitmez, Ankara'da oturur, cins kedi ticareti yapar ve bu dikkat çeker, şikayet edilir ve bu arada memurluk hakkı kazanır Sümeyra Ordu. Ardından İller İdaresi genel müdürünün önüne gider dosya, genel müdür dosyayı kapatır, örter, örtbas eder. Ardından adli süreç devam eder, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu altı ay ceza alır. Suçu ortaya çıkan Sümeyra Ordu maaşlarını geri verir ve en sonunda ne olur? O dönemin İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik Kütahya Valisi olur. Daha sonra Hakkari Valiliğine atanır, şimdi de hem Vali hem Belediye Başkanı olur. İşte kurduğunuz yağma ve talan düzeni bu, iyi bakın. Şimdi, bunun hesabını biz soruyoruz burada, halk adına soruyoruz, mahkeme kararıyla ispat edilmiş bir suç var ortada ve örtbas etmeye çalışmışsınız devamında da Ali Çelik ödüllendiriliş” ifadelerini kullandı.

'28 ŞUBAT’TAKİ ZALİMLİĞİN AYNISINI YAPIYORSUNUZ'

Bir pervasızlık ve duyarsızlık olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Bu pervasızlık sadece burada değil, DEM Parti önergesinde konuşan AK Parti'li vekil de ne kadar rahat arkadaşlar ya! Hakkari Belediyesine kayyım atanmış; büyük bir haksızlık, zulüm, zorbalık yapılmış '28 Şubat'ta biz zulüm gördük' diye burada ağlıyor. Evet, 28 Şubat'ta haksızlık yapıldı; zalimlik, şımarıklık, pervasızlık sonuna kadar yapıldı ama aynısını da siz şimdi yapıyorsunuz; şımarıklığın, zalimliğin, pervasızlığın aynısı. O gün de demokratik yöntemle seçilen yöneticilerin karşısına Sincan'da ordu çıkmıştı, askerler yürümüştü. Şimdi ne yapıyorsunuz? Hakkari'ye asker inmiş, hakkını arayan insanların karşısına askeri çıkarıyorsunuz. Ne farkınız var? Hiçbir farkınız yok. Yeni 28 Şubatçılar sizsiniz, siz!” şeklinde konuştu.