Gergerlioğlu: AK Parti ve MHP İzmit Fuar Alanını ranta açtı

İnterteks Fuar Alanının sahilde kocaman bir alan olduğunu aktaran DEM Parti'li Gergerlioğlu, "Bu alan AK Parti-MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın rant anlayışına uygun bir yer haline geldi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve DEM PARTİ PM Üyesi Selda İlgöz,  yıkılan İnterteks Fuar Alanına giderek incelemelerde bulundu. Sahilde bulunan geniş alanın AK Parti ve MHP’nin rantına uygun hale getirildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Yıllardır yüzlerce fuarın yapıldığı bir alanı niye yıkarsın Tahir Büyükakın?” ifadelerini kullandı.

İzmit’teki İnterteks Fuar Alanında açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “İzmit’te bir başka skandalı tespit ediyoruz. Burada çok güzel bir yapı vardı. İnterteks Fuar Alanı çelik konstrüksiyon yapılmıştı. Şu anda etrafta çelik konstrüksiyon yapı görebiliyor musunuz? Hayır! göremiyorsunuz çünkü Tahir Büyükakın İnterteks Fuar Alanını da yıktı! Yıllardır yüzlerce fuarın yapıldığı bir fuar alanını niye yıkarsın Sayın Tahir Büyükakın?  İnterteks Fuar Alanı Kocaeli’nin yüz akıydı! Her hafta, her ay burada fuarlar düzenlenirdi, kitap fuarı, teknoloji fuarları burada yapılırdı. 'Yıkacağız burayı' dediler! Yapılmış bir şeyi niye yıkarsın? Hem de sağlam bir yapıydı. Nasıl bir rant alanı oluşturmak istiyorlar?” ifadelerini kullandı.

İnterteks Fuar Alanının sahilde kocaman bir alan olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bu alan AK Parti-MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın rant anlayışına uygun bir yer haline geldi. Allah bilir villalar yapıp büyük bir ranta çevirirler. Burada kariyer günleri yapılırdı. Çok etkili bir fuardı. İnterteks fuar alanını kaldırdılar. Dediler ki: “Kartepe’de büyük bir İnterteks Fuar alanı yapacağız.” Yaptılar mı? Hayır! Yıllardır lafı var kendisi yok. Bir sürü ağaç kestiler, doğayı tahrip ettiler. Yeni bir fuar alanı da yapılamadı eskisi de elden gitti! “Çalıştıkça oluyor” veya “Çaldıkça oluyor” sloganı ile yürüyorlar!” dedi.

'KARAVAN FUARI DERME ÇATMA ÇADIRLARDA YAPILDI'

Karavanan Fuarının güneşin altında yapıldığını belirten Gergerlioğlu, “İnterteks Fuar alanı yıkılmamış olsa fuar alanının içinde olurdu Karavan Fuarı! Millet güneşin altında, abuk sabuk bir şekilde derme çatma çadırlarda fuar yapıyor. Hangi akıl ve mantık ile bu işi yaparsınız? Koca bir çelik konstrüksiyon İnterteks Fuar alanını yıkıp yerle bir edip sonra da çadırda millete fuar yaptırıyorsunuz! Yeni yapacağınız Kartepe Fuar alanı da ortada yok. Var olan güzellikler de tahrip edilmiş, yıkılmış. Burada fuar yapmak isteyenin derme çatma ilkel şartlarda fuar yaptığı bir yer oluşturulmuş. Karavan fuarındakilere bir dokunsak bin ah işitiriz” şeklinde konuştu.

'AK PARTİ GELDİĞİNDEN BERİ KOCAELİ ÇÖLLEŞTİ'

DEM PARTİ PM Üyesi Selda İlgöz, “Kocaeli eskiden marka bir şehirdi. Fuar alanı olarak hem Kocaeli hem de İnterteks vardı. AK Parti geldiğinden beri hem kültürel, hem de sanayi ve ticaret alanında Kocaeli’de bir çölleşme olduğu görülüyor. İnsanların kendini tanıtabileceği alanlar yok. Markaların kendini tanıtabileceği alanlar yok. Kocaeli’nin tam tepeleri ev oldu. Burası hem kültürün hem sanayinin üretildiği bir şehirdi. Vahşi ranta kurban edilmiş bir şehir görüyoruz. Karavan Fuarının yapıldığı yerde kablolar yerlerde. İnsanların sosyal tesisi, lavabo alanı, su içebilecekleri bir alan bile yok.” şeklinde konuştu.