Gergerlioğlu, Derince’de dükkanı taşlanan Suriyeli esnafı ziyaret etti

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince’de dükkanı taşlanan Suriyeli esnafa geçmiş olsun ziyaretine gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyelilere yönelik Kayseri’de ve bazı illerde çok üzücü, yanlış saldırılar olduğunu belirten DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Biz bunların olmaması gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Sığınmacılar ile ilgili problemlerin insan haklarına aykırı bir şekilde saldırı ile çözülemeyeceğini söylüyoruz. İnsani vicdani tavırlar ile çözülmesi gerekiyor. Bu saldırılar Kocaeli, Gölcük, Derince’de de olmuş. Suriyeli esnafların dükkanlarına yönelik saldırılar olmuş ve camlar kırılmış. Camı kırılan Suriyeli bir bakkal esnafımız Muhammed el Humeydi’yi ziyaret ettik. Muhammed bey 5 yıl önce Suriye’den Türkiye’ye çocukları ile gelmiş. Suriye’de kalsa can tehlikesi altında olacaktı ve buraya gelmiş bakkal açmış geçimini sağlıyor. Dükkanı saldırıya uğramış. Camını taşlamışlar. Taşlayanlar gençlermiş, gözaltına alınmışlar fakat cam halen kırık. Hem saldırı tehdidi var hem maddi zarar var. Geçmiş olsun dilemek için geldik. Suriye’nin Türkmenlerinden olan Abdullah bey de burada. Suriye’de komşusuymuş Muhammed beyin, geçmiş olsun demeye gelmiş. Bir Türkmen kardeşimiz Suriyeli Arap kardeşimize geçmiş olsuna gelmiş. Biz de Türkiyeli olarak DEM Parti Kocaeli Milletvekili olarak kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

'BİZİM KİMSEYE KÖTÜLÜĞÜMÜZ YOK'

Muhammed el Humeydi’ye tercümanlık yapan Abdullah Bey, “Bir komşunun dediğine göre; 3 genç varmış. 2 tanesi dükkanı taşlamaya başlamış. Biri de videoya çekiyormuş. Polisler sosyal medyada paylaşımları da görmüşler. Arkadaşım kimseye kötülüğüm yok düşmanlığım yok diyor. Saldırıyı niye yaptılar? Şok içinde olduğunu belirtiyor. Mahalledeki herkesle iyi anlaştığını ve Türkler'in de kendisinden alışveriş yaptığını, kimseyle bir problemleri olmadığını ifade ediyor. Kimseden kötülük görmedik. 12 yıl oldu kimseye kötülükte etmedik. Bu davranışın nedenini halen anlayamadık” dedi.

'BAZI SİYASETÇİLER IRKÇILIK ÜZERİNDEN UCUZ OY HESAPLARI PEŞİNDE'

Muhammed El Hümeydi’nin kimseye kötülüğü olmayan komşuları ile iyi geçinen işinde gücünde bir esnaf olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Ne istersiniz bu insandan? Ekmeğini helalinden kazanmaya çalışan bir insan. Gelip dükkanını taşlayıp “Defol git buradan.” demek de neyin nesi? Önemli bir sorun daha önce mahallede yaşanmamış. Çok geçmiş olsun. Biz Türkiye halkları olarak DEM Parti olarak, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak bu olayları kınıyoruz, lanetliyoruz. Halkların kardeşliğine, insanların kardeşliğine inanıyoruz. Ayrımcılığa, ırkçılığa karşıyız ve ister Almanya’da Türklere yapılsın, ister Türkiye’de Suriyelilere yapılsın her türlü ayrımcılık, ırkçılık ve saldırganlığa karşıyız. Bunu ne insan hakları ne dinimiz kabul eder. Dinimizde böyle bir şey yoktur. Maalesef azgınlaştırılmış bir ırkçılık var, bazı siyasetçiler bu ırkçılık üzerinden ucuz oy hesapları peşindeler. Biz bu olayların bitmesi gerektiğini söylüyoruz. Suriyeli Muhammed El Humeydi bizim kardeşimiz, Suriyeli Abdullah kardeşimizdir. Biz meselelerin çözümünü böyle görürüz. Kardeşlik ruhu ile bu meselelerin çözülmesi gerekiyor. Çok geçmiş olsun. Kendini bilmezlerin biz bu duruma hakim olmasını engelleyeceğiz. Halklar arası kardeşliğin temin edilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.