Gergerlioğlu: İzmit Millet Bahçesi beceriksizlik yüzünden bitirilemiyor

DEM Parti'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Millet Bahçesi, 2022 Ağustos ayında 540 günde bitecek diye ilan edilmiş, 600 günü geçti. Daha çok iş var ve beceriksizlik yüzünden bitirilemiyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Fuar alanında yapılan Millet Bahçesi inşaatını yerinde inceledi. İnşaatın zamanında bitirilemediğini belirten Gergerlioğlu, İnşaatın önündeki tabelaya koydukları fotoğrafın cenneti, inşaat alanının ise cehennemi andırdığını söyledi.

DEM Parti PM üyesi Selda İlgöz ile İzmit Millet Bahçesi inşaatını yerinde inceleyen Gergerlioğlu, “Kocaeli Milletvekili olarak Kocaeli’nin oldukça ihmal edilmiş olduğunu görüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birçok girişimlerde bulunuyor fakat hiçbir işi zamanında bitmiyor! İşte onlardan birisi; Kocaeli Fuarında yapılmakta olan Millet Bahçesi. 2022 Ağustos ayında 540 günde bitecek diye ilan edilmiş. Şu an 600 günü aşmış durumda. İçeride doğru düzgün bir faaliyet yok. Daha çok iş var ve beceriksizlik yüzünden bitirilemiyor. Az evvel taksi durağındaki taksiciler ile de görüştük. Kablolar koparılıyor, iş makineleri kabloları koparıyor. Elektrik, internet kablolarını koparınca vatandaşlar, taksiciler, tüm İzmit halkı mağdur oluyor ve Millet Bahçesi bitmiyor” şeklinde konuştu.

'UCUBE İŞLER YAPILIYOR'

İzmit Millet Bahçesi inşaatında neler olduğunun belli olmadığını belirten Gergerlioğlu, “Kocaeli’de yatırımlar sunuluyor fakat zamanında bitmiyor! Biz gerçekleri söylüyoruz. 540 gün denilmiş 600 gün olmuş hala bitmemiş! Sadece bu mu?  İzmit Perşembe pazarı kaldırılmıştı, oraya ucube bir tesis yapılmıştı. Orası da bitmiyor! Aylardır, yıllardır oradaki ucube bir tesis var, sanki çok büyük önemli bir tesis yapılıyor gibi algı veriyorlar fakat yıllardır bitmiyor. 1 katlı bir yer yapılıyor ama orası da bitmiyor. Millet Bahçesinin durumu da ortada. ACM Mühendislik ve Beta Yol Yapı İnşaat yapıyormuş burayı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklıkları da genelde şaibelidir. Öncesinde de yürüyüş yolunda Simge Mat firması işi bırakıp gitmişti! Onun bıraktığı işi Büyükşehir Belediyesi tamamlamıştı. Ucube işler yapılıyor! Tayyip Erdoğan kazandırdı ya kamuoyuna ucube kelimesini! Ucube işi asıl kendi belediyeleri yapıyor!” ifadelerini kullandı.