Gergerlioğlu: Kartepe’deki Memduh Tağmaç Kışlası talan edilmiş

DEM Parti'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe’deki eski Memduh Tağmaç Kışlası'nın 5 yıldır adliye ve millet Bahçesi yapılacağı söylenmesine rağmen harekete geçilmediğini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe’deki eski Memduh Tağmaç Kışlası'nı gezerek binaların yağma ve talan edildiğini söyledi. Kışla alanına 5 yıldır adliye ve millet bahçesi yapılacağı söylenmesine rağmen harekete geçilmediğini vurgulayan Gergerlioğlu “Bu beceriksizliği de yaparsa AK Parti yapar” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, “Burası daha önce Memduh Tağmaç kışlasıymış, EDOK muhabere destek birimi olarak kullanılıyormuş ve daha sonra boşaltılmış. Birtakım planlamalar yapılmış, Kocaeli Adliyesi yapılacakmış, Millet Bahçesi yapılacakmış ama gelin görün ki 5 senede burada hiçbir çalışma yok. Aksine harabe halde bırakılmış. İşte memleketin malı mülkü böyle yağma talan ediliyor. Burada çok skandal görüntüler var. Kartepe Köseköy’de General Memduh Tağmaç kışlası nasıl bir beceriksizlik ile vurdumduymazlık ile talan edildiğini gelin burada görün. Kışlada binalar varmış ve terk edilmiş bir halde duruyor” şeklinde konuştu.

Kocaeli’nin sahipsiz bırakıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Burayı birilerine peşkeş çekmeyi mi planlıyorlar belli değil. Memleketin çok güzel arazileri ne halde” ifadelerini kullandı.