'Gezmiş soyadını Meclis'e taşımaktan onur duyuyorum'

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Deniz Gezmiş'in soyadını taşımaktan onur duyuyorum. Gezmiş soyadını Meclis'in tarihine yazdırdığım için de mutluyum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 52. yıl dönümünde CHP Altındağ Gençlik Kolları tarafından Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenen anma etkinliğine katılabn CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, bugün de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve milletvekilleriyle 3 fidanın mezarlarını ziyaret etti.

Elvan Işık Gezmiş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yaşları küçük, vatan ve insan sevgileri büyük 3 fidan, 52 yıl önce bu gece sonsuzluğa gitti. Onlar bu toprakların en büyük devrimcisi olan eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldıkları mücadele azmi ile özgürlüğün ölümsüz sembolleri oldular.

Tam bağımsız Türkiye idealleri için sonuna kadar dik durdular. Bedenleri öldü ancak fikirleri yaşıyor.
Darağacını kurup, onları idam edenler tarihin karanlığında yok olup gittiler ama Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan halkımızın yüreğinde yaşıyor, yaşayacak.

Bizler de onlar gibi tam bağımsız Türkiye için, eşitlik ve özgürlük için mücadele veriyoruz. Atamın Meclisinde, 3 fidandan biri olan  dm. 3 fidanın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Işıklarda uyusunlar.... Bağımsız bir ülke için mücadele eden; fikri hür, vicdanı hür gençlere selam olsun."