GİB'den borcu olanlara uyarı

GİB son dönemde dolandırıcıların gönderdikleri e-postalarla vatandaşları kandırdığını belirterek, 'dikkatli olun' çağırısında bulundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemde kayıt dışılıkla mücadele sıkılaşırken, en çok konuşulan konulardan biri vergiler ve vergi borçları oldu. Durumu fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaşları gönderdikleri "vergi borcunuz var" mesajı ve e-postalarla kandırmaya çalışıyor. 

GİB de vatandaşı ve mükellefleri uyararak, vergi borçlarının sadece Başkanlığın resmi internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiğini bildirdi.

Gönderilen e-postalarla mükelleflerin sahte internet adreslerine yönlendirildikleri ve kredi kartı ile şahsi bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu veya benzeri yöntemler kullanılarak maddi menfaat temin etmeye veya kredi kartı bilgilerini elde etmeye yönelik sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı mükelleflerin ve vatandaşların dikkatli olmaları, bu tür e-postalara itibar etmemeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada, böyle bir e-posta alan mükelleflerin, Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) arayarak bilgi alabilecekleri bildirildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler GİB uyarı para borç